Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam značajno pogoršanje vremena, meteorolog poručuje: Pripremite jesensku odjeću, kišobrane i kabanice

Ljetnom vremenu još malo pa je kraj, vrijeme će se u predstojećim danima značajnije promijeniti. Malo kiše u ponedjeljak, pokoji pljusak u utorak, a onda jače naoblačenje, a od sredine tjedna će biti oblačno, kišovito, vjetrovito pa i osjetno hladnije. Više doznajte u prognozi meteorologa Darija Brzoje.

Nije to jedna od onih kratkotrajnih promjena kakve smo imali ljeti, ovo će ipak biti nešto ozbiljnije i dugotrajnije. Pripremite jesensku odjeću, kišobrane i kabanice.

U ponedjeljak smo pod prevladavajućim utjecajem grebena anticiklone, iako se sa zapada već gura visinska dolina, a sve bliže su nam i frontalni sustavi. Od sredine tjedna naši krajevi i ovaj dio Mediterana bit će prilično ciklonalno aktivni.

Ipak većinom sunčano, osobito u kopnenom dijelu zemlje. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj bit će promjenjivije. Tu se tijekom dana očekuje i malo kiše, a pokoja kap, uglavnom prijepodne moguća je i mjestimice na dalmatinskim otocima. U unutrašnjosti lokalno magla, češće u Posavini.

Na sjeveru i u gorju će zapuhati jugozapadnjak, a duž Jadrana umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 8 do 13, a na moru između 15 i 20 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, a još jednom će biti i iznadprosječno toplo, i to dosta. Ovo je vjerojatno jedan od posljednjih dana u sezoni kad očekujemo 25 do 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vremenska prognoza Uživajte u babljem ljetu još nekoliko dana: Meteorolog otkriva kad stiže velika promjena

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Na pomolu promjena vremena: Meteorolog najavljuje topli vikend, no bablje ljeto neće zauvijek trajati

Ljetno vrijeme u ponedjeljak i u istočnim krajevima. Uglavnom tek slab vjetar s juga i temperatura oko 26, 27 stupnjeva u onom najtoplijem dijelu dana.

Manje toplo ipak u gorju i na sjevernom Jadranu. Većinom od 22 do 25 stupnjeva, u Gorskom kotaru oko 20. Tu će biti promjenjivo i oblačno, uz sunčana razdoblja, ali moguće i kišu. Puhat će jugozapadnjak, u višem gorju s jakim udarima, a na moru umjereno i jako jugo.

Južina i u Dalmaciji, no ovdje ipak sunčanije i toplije nego na sjeveru. Temperatura će kao i u kopnenim krajevima često biti oko 26 ili 27 stupnjeva.

Temperatura mora je još uvijek najčešće 22 ili 23.

U utorak nam stiže početak promjene vremena. Sredinom dana uz južinu još uvijek toplo, no pomalo će nam stizati oblaci, a navečer te u noći na srijedu onda i kiša. U srijedu potom promjenjivo i kišovito uz jače pljuskove. Vjetar će okrenuti na sjeverni. Sjeverac nam nosi i zahlađenje, osobito u četvrtak kad će i pojačati. U drugoj polovici tjedna će tako mjestimice biti obilnije oborine, a ovako jesensko, vrijeme zapravo ostaje do daljnjega.

Na Jadran u utorak stiže jače naoblačenje s mjestimičnom kišom koja će i na moru slijedećih dana biti i češća i obilnija. Jugo će sa srijede na četvrtak okretati na buru, a ona će pak onda i jačati pa će krajem tjedna biti jaka i olujna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene