Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Na pomolu promjena vremena: Meteorolog najavljuje topli vikend, no bablje ljeto neće zauvijek trajati

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend prognozira meteorolog Darijo Brzoja.

Tipično jesensko jutro, ponegdje maglovito, ponegdje vedro, a u mnogim kopnenim krajevima zapravo i dosta hladno. Temperatura se jutros u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, te u unutrašnjosti Istre spustila na pet ili blizu pet stupnjeva. U Bednji je bilo samo tri.

Pročitajte i ovo Promjenjivo vrijeme uobičajeno je za svibanj Vremenska prognoza Vrijeme narednih dana obilježit će smjenjivanje sunca i kiše: Više otkriva meteorolog Brzoja Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Nakon reda sunca, očekuje nas red kiše: Detalje otkriva meteorolog Vikić-Topić

Stabilna atmosfera i vedrina u ovo doba godine već donose hladna jutra, dok su dani često ugodni. Za vikend će okrenuti na jugo pa će nam s toplijim zrakom sa Sredozemlja temperatura ponovno porasti.

Pred nama je tako još koji dan babljeg ljeta. Ipak, južina, kako to često biva, sa sobom nosi i promjenu vremena, kišu, na moru već početkom, a u unutrašnjosti najvjerojatnije tek prema sredini slijedećeg tjedna. Do tad, ovaj visoki tlak i stabilna zračna masa obećavaju nam sunčano nebo i toplije dane.

Ili barem ono što od dnevnog svjetla još uvijek imamo. Naime od sredine kolovoza dan se već skratio za oko 2 i pol sata: sunce nam izlazi sat kasnije, a zalazi sati i pol ranije nego je to bilo prije samo mjesec i pol dana. Vrijeme leti, a nama će sutra tako donijeti pretežno sunčano i mirno jutro. Na kopnu, tek ponegdje magla, vjerojatnije prema zapadu i po kotlinama gorske Hrvatske. U istočnim krajevima zapuhat će jugoistočnjak. Temperatura će biti većinom od 6 do 9, a na Jadranu između 14 i 19 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj, nakon mjestimične magle i niskih oblaka prije podneva, poslijepodne barem djelomice sunčano. Bit će i ugodno uz temperaturu oko 20 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji danju uglavnom pretežno sunčano, uz povremeno umjeren jugoistočnjak i temperaturu također oko 20 stupnjeva.

Barem djelomice sunčano poslijepodne očekuje i gorske krajeve, dok će na sjevernom Jadranu i prevladavati vedro. Uz obalu tek ponegdje umjeren jugozapadnjak, a bit će i toplo uz temperaturu oko 24 stupnja, 20-ak u gorskoj Hrvatskoj.

I u Dalmaciji sutra sunčano. Sunčano i vrlo toplo. Tek rijetko gdje uz umjeren jugozapadnjak. Temperatura će biti najčešće 25 ili 26 stupnjeva.

More je još uvijek dovoljno toplo za kupanje, i dalje je oko 22, 23 stupnja.

Evo što nas čeka idućih nekoliko dana. Prije svega, bit će toplije. Od nedjelje do utorka najviša dnevna temperatura očekuje se negdje između 24 i 26 stupnjeva. U nedjelju i ponedjeljak će još biti i dosta sunčano, u većini krajeva, a potom promjenjivije, uz južinu, koja će najaviti i jaču promjenu vremena. Pljuskova već može biti i u utorak, no u srijedu će uz kišu i osjetno osvježiti. No o tom će još svakako biti riječi idućih dana.

Što se tiče Jadrana, kiša će ovdje stići nešto ranije, na sjeverni Jadran lokalno već u nedjelju, a južnije je može biti u ponedjeljak. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, dok nam jače naoblačenje, kao i na kopno i ovdje stiže u utorak kad su izgledni pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar, a slabjet će u utorak. Svih dana, uz južinu vrlo toplo, a u utorak malo manje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene