Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kad će se vrijeme smiriti? Meteorolog otkriva što nas čeka do kraja tjedna

Jaka ciklona koja je, osobito na Jadranu i u priobalju, donijela dosta oborina, a u gorskom području ponegdje i više od 40 centimetara snijega, sve više slabi i odmiče na jugoistok kontinenta. Zbog toga u četvrtak i petak očekujemo prolazno smirivanje vremena. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U četvrtak ujutro uglavnom suho te barem djelomice sunčano. Stabilno vrijeme u unutrašnjosti ponovno će donijeti mjestimičnu maglu ili niske slojevite oblake.

U sjeveroistočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu te na otvorenom moru južnog dijela Jadrana puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Duž obale uglavnom slaba bura.

Najniža jutarnja temperatura od -3 u gorskom području do 3 na istoku zemlje, a na Jadranu većinom od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj samo ponegdje prijepodne magla ili niski oblaci, a zatim u većini krajeva djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab, a najviša temperatura od 8 od do 10 stupnjeva.

U istočnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom suho. U Baranji i Srijemu povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodne većinom između 7 i 9 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na Sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura u gorskom području od 5 do 10, a na Jadranu od 14 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodne temperatura većinom oko 15 stupnjeva.

U unutrašnjosti u petak suho te barem djelomice sunčano. Ujutro ponegdje magla, koja lokalno može biti i dugotrajnija. U dane vikenda promjenljivo mjestimice uz kišu, ponajprije u predjelima uz Jadran, a u višem gorju ponovno može biti susnježice i novog snijega.

Vjetar u petak slab, a za vikend vjetrovitije, osobito u gorju, gdje će puhati jak i vrlo jak sjeveroistočnjak. Temperatura u granicama prosjeka za ovo doba godine.

Na Jadranu u petak pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Za vikend vrlo promjenljivo i vjetrovito mjestimice s kišom, na krajnjem jugu moguće i izraženijom. U petak će tek ponegdje puhati umjereno jugo, a zatim valja računati na jaku i olujnu buru. Temperatura i na moru u granicama godišnjeg prosjeka.

Prema prognostičkom materijalu, u ponedjeljak očekujemo prolazno smirivanje vremena, a izgledi za nove slabe ili umjerene oborine ponovno rastu od sredine tjedna, osobito u gorju, gdje opet može biti novog snijega. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene