Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Prognozu donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić

Obično se kaže da kad prođe Velika Gospa da stiže promjena vremena. Je li zaista tako donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

I dalje je sunčano i vruće u Hrvatskoj - prizemno gledajući, pod utjecajem smo anticiklone, fronte prolaze nešto sjevernije od nas, no u višim slojevima atmosfere kruži malo vlažnog zraka zbog kojeg i u Hrvatskoj i u bližoj okolici imamo lokalne nestabilnosti.

Jutro će nam u četvrtak biti većinom sunčano. Na Jadranu vedro, na kopnu uz malu do umjerenu naoblaku, a u ranim satima lokalno će biti i magle, osobito uz Savu, Dravu i Unu, između pet i osam ujutro. Nešto kasnije, oko podneva, u Slavoniji postoji i mala vjerojatnost za prolaznu kišu.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Litve i Bjelorusije Napetosti rastu Bjelorusija odgovorila Litvi nakon zatvaranja granica: "Posežu za svakom mogućom izlikom"

Vjetar na kopnu slab, gotovo nezamjetan, a na obali ponovno bura, slaba do umjerena, samo pod Velebitom i jaka. Jutro će biti ugodno, slično kao i u srijedu, najniža temperatura od 14 do 18 na kopnu te oko 23 na Jadranu, no posvuda će brzo rasti tako da će poslijepodne biti vruće.

U središnjoj Hrvatskoj i dalje sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Više će biti tih oblaka nego u srijedu ujutro. Lokalno su mogući i pljuskovi, ali oni neće biti česti niti dugotrajni. Temperatura oko 29.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali uz više oblaka nego na zapadu, pa je i veća mogućnost za pljuskove. Oni će biti lokalni i kratkotrajni, ali posvuda su mogući. Najviša temperatura i ovdje oko 29.

U Istri, Primorju, Gorskom kotaru i Lici većinom sunčano, ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. Rijetko će biti i ponekog kraćeg pljuska – najvjerojatnije u unutrašnjosti Istre, zaleđu Rijeke te u Gorskom kotaru. Temperatura na obali oko 32, uz slab do umjeren maestral, a u gorju od 26 do 28 Celzijevih stupnjeva.

I u Dalmaciji sunčano, uz malo oblaka. Ipak, u unutrašnjosti postoji i vrlo mala mogućnost za kratak popodnevni pljusak, no veća je vjerojatnost da će ti pljuskovi biti malo sjevernije, u Hercegovini. Sredinom dana će zapuhati umjeren maestral, a temperatura će biti između 30 i 33 stupnja.

Temperatura mora je između 25 i 27 Celzijevih stupnjeva, više nego ugodno za kupanje i uživanje. Toplina je prodrla i u dublje slojeve pa nema niti jačeg ohlađivanja zbog umjerene bure koja povremeno puše.

Sunčevo zračenje je i dalje jako. UV indeks je visok i vrlo visok, tako će biti i u četvrtak – samo u Slavoniji umjeren, zbog malo više oblaka.

Pročitajte i ovo Robert Žiga, otac navijača Smješten s "AEK-ovim ubojicama" Uhićeni navijač nazvao oca iz grčkog zatvora: "Tata, ja odavde neću živ izaći. Govorili su 'nećeš jutro dočekati, silovat ćemo te, ubit ćemo te'"

Vikend na kopnu sunčan i vruć. Rijetko može biti još ponekog pljuska, uglavnom u petak i subotu poslijepodne, dok će ujutro mjestimice biti kratkotrajne magle. Vjetar ostaje većinom slab, a temperatura zraka će biti u blagom porastu, od 30 prema 32.

Na Jadranu i dalje sunčano i pretežno vedro. Noću i ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a danju maestral. Temperatura od 24 ujutro do 34 poslijepodne.

U svakom slučaju, i sljedećih će dana na obali biti pretežno vedro, dok su na kopnu mogući kraći, lokalni pljuskovi, iako će i tamo češće biti sunčano i vruće.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene