Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIŽE ZIMA?

Planirate produženi vikend? Pogledajte vremensku prognozu za iduće dane

Počela je dugotrajnija destabilizacija vremena u našem dijelu Europe. Kako je dugoročna vremenska prognoza i ukazivala, druga polovina studenoga kišovitija je i hladnija, pa tako možemo očekivati barem tjedan dana promjenjivijeg vremena, uz čestu kišu, jak vjetar, u gorju snijeg. Ipak, bit će i povremenih sunčanih razdoblja. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Ujutro na kopnu magla i niski oblaci, osobito u središnjim krajevima, u Slavoniji uz malo slabe kiše. Na obali djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U Dalmaciji umjerena tramontana, sjevernije jugo. Najniža temperatura bit će između 3 i 6, na Jadranu od 11 do 14 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj slijedi djelomično razvedravanje, pa ćemo uz oblake imati i sunčana razdoblja, osobito na sjeveru i istoku, dok će na zapadu lokalno biti još sumaglice i magle. Puhat će slab vjetar, pretežito južni, a najviša temperatura bit će 11, 12, a ponegdje i 13 Celzijevih stupnjeva.

Slavoniju također očekuje postupno razvedravanje. Više oblaka bit će na istoku, a sunca na zapadu. Puhat će slab vjetar s jugoistoka, a temperatura će rasti uglavnom do 12 stupnjeva.

Istra, Primorje i gorje sredinom dana i poslijepodne bit će djelomice osunčani, uz umjerenu naoblaku. Nešto više oblaka bit će tek na Kvarneru, gdje može pasti i koja kap kiše. Predvečer će sve češće biti kiše. Puhat će južni vjetar, na moru jugo, a u gorju jugozapadni. I taj će vjetar malo ojačati, uglavnom na slab do umjeren. Maksimalna temperatura kretat će se između 15 i 17 na obali, otocima i u unutrašnjosti Istre te oko 12 u gorskim predjelima.

U Dalmaciji će se poslijepodne djelomično razvedravati uz sve više sunca. Kiše više neće biti. Uz to, okretat će na jugo, ali puhat će još uglavnom slabo, tek će kasno navečer ojačati na umjereno. Temperatura će biti oko 18 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, često uz kišu. Najviše će je biti u petak i nedjelju, dok u subotu imamo najveću mogućnost za sunčana razdoblja i suho vrijeme. No u subotu kasno navečer stižu nove oborine, tad će i zahladnjeti, pa će u gorju biti snijega. Snijeg će padati još i u nedjelju, i tad je malo pahulja moguće i u nekim nižim predjelima. Nedjelja će biti osjetno hladnija, većinom između 2 i 5 stupnjeva.

I pred Jadranom su oblačni i kišoviti dani. Bit će promjenljivo oblačno, mjestimice s obilnom kišom, a izgledni su i jači pljuskovi s grmljavinom. Najveća mogućnost za sunce je u petak popodne i subotu ujutro, dok najviše kiše očekujemo u subotu navečer i nedjelju. Posvuda će biti prilično vjetrovito: izmjenjivat će se jugo, lebić, tramontana i bura. Najjača bura puhat će u subotu navečer i nedjelju na sjevernom dijelu. Temperatura će se kretati od 10 do 15 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene