Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u prometu diljem zemlje

Snažno nevrijeme zahvatilo Karlovac: Gorjeli dimnjaci, padale grane. Više od 1500 ljudi bez struje

Vatrogasci režu granu u Karlovcu nakon nevremena (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Vatrogasci režu granu u Karlovcu nakon nevremena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vatrogasci režu granu u Karlovcu nakon nevremena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vatrogasci režu granu u Karlovcu nakon nevremena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vatrogasci režu granu u Karlovcu nakon nevremena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vatrogasci režu granu u Karlovcu nakon nevremena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vatrogasci režu granu u Karlovcu nakon nevremena (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Nova promjena vremena s osjetnim zahladnjenjem, kišom, pljuskovima i još jednom marčanom burom Hrvatsku je zahvatila već u ponedjeljak navečer.

Jako nevrijeme posebno je pogodilo karlovačko područje gdje probleme uzrokuje jaki vjetar pa je tako u nešto više od pola sata zabilježeno osam intervencija zbog požara dimnjaka. 

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija nestabilno vrijeme Za većinu zemlje upaljen meteoalarm: Stižu kiša i grmljavinsko nevrijeme Promjenjivo oblačno vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Meteorolog otkriva što nas očekuje za vikend i kada ćemo moći spremiti kišobrane

Također, sirene vatrogasnih vozila čule su se u svim dijelovima grada a posebno na “brzoj cesti” D-1 i to zbog više požara na otvorenom koji su se oteli kontroli nakon neopreznog spaljivanja korova.

Jak vjetar prouzročio je i padanje grana na prometnice, ali i prekide u opskrbi strujom. Više od 1.500 korisnika ostalo je bez struje. “Pogođen” je dalekovod Generalski 3 zbog čega su dijelovi toga mjesta, ali i Netretića bez struje, a ispao je i dalekovod Duga Resa 2 koji strujom opskrbljuje dugoreški prsten. 

"Najveći problem usred malo jačeg vjetra u 19.10 sati bio je kvar na dalekovodu, 37 trafostanica, 1.500 korisnika je bilo bez struje. Stanje se normaliziralo u 21.10 sati. Neke grane su bile na prometnicama, ali vatrogasci su to riješili", kazao je Martin Barić, pročelnik područnog ureda DUZS-a Karlovac

Problemi u prometu

HAK upozorava na probleme u prometu koje večeras stvara olujni vjetar na autocesti A1, Jadranskoj magistrali, a u Lici, ističu, ima i snijega. Za sutra je Državni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje za dio obale, a velik dio zemlje je u narančastom upozorenju. Na području Kvarnera i Velebitskog kanala očekuje se vrlo jaka i olujna bura s udarima i do 130 km/h. Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija, područje Rijeke, zapadna obala Istre u zoni su potencijalno opasnog vremena.

Kakvo nas vrijeme očekuje?

U istočnim i južnim krajevima promjena će nastupiti tijekom noći. I ovaj puta sve će biti brzopotezno. Kiša i pljuskovi brzo će se premještati na jugoistok i do jutra će više manje sve biti gotovo, ali onda slijede problemi s burom koja će biti vrlo jaka uz olujne i orkanske udare.

Jutro će biti vjetrovito i u unutrašnjosti, a osobito na Jadranu gdje će puhati jaka i olujna bura s orkanskim udarima. U unturašnjosti umjeren sjeveroistčnjak, djelomice sunčano, a Lika i Dalmacija oblačni uz kišu, snijeg i grmljavinske pljuskove

Poslijepodne suho i djelomice sunčano, ali i dalje vjetrovito. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak i bit će hladnije nego u ponedjeljak, oko 11 stupnjeva.

Na istoku poslijepodne razvedravanje i prestanak kiše uz uglavnom umejren sjeverni vjetar. Najviša temepratura će biti od 9 do 13 stupnjeva.

Sunčano će u drugom dijelu dana biti i na zapadu zemlje, a probleme će stvarati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. I ovdje hladnije, u gorju 4 do 6, a na Jadranu 10 do 14 stupnjeva.

Na jugu su pljuskovi i kiša mogući i u drugom dijelu dana dok će se u ovom sjevernijem dijelu početi razvedravati. Zapuhat će bura s olujnim udarima.

Nakon kiše i zahladnjenja sljedećih dana vrijeme će biti u smirivanju. Bit će hladnije nego proteklih dana, ali zapravo su to temperature u prosjeku za ovo doba godine.

Na Jadranu će bura stvarati probleme više manje cijeli tjedan. Bit će sunčano i također malo svježije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene