Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže li nam novi toplinski val? Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Nastavlja se većinom sunčano vrijeme, no vremenska prognoza pokazuje kako će vrućina za vikend ponovno i popustiti. Barem privremeno. Zasad nema govora o novom toplinskom valu, postoje tek naznake za drugu polovicu sljedećeg tjedna. Više donosi meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Prijepodne sunčano, na kopnu uz sjeverac, na moru veći dio dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutro u unutrašnjosti ugodno, većinom od 14 do 17 stupnjeva, u Lici nešto svježije, a na Jadranu većinom između 19 i 23.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti

Na sjeverozapadu zemlje, poslijepodne postupno ipak nešto naoblake, sve nestabilnije pa su prema kraju dana ovdje mogući i pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji. Vjetar umjeren, sa sjevera, temperatura oko 30 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji prevladavat će sunčano, a danju i vruće uz temperaturu od 30 do 33. I ovdje će umjeren sjeverac i provjetravanje dobro doći. Krajem dana, a vjerojatnije u noći na subotu može biti ponekog pljuska s grmljavinom.

Sunčano, uz nešto naoblake u gorju u poslijepodnevnim satima i na sjevernom Jadranu. U gorskom kotaru navečer stoji mogućnost i za pljusak. Na moru će puhati jugozapadnjak i zapadnjak, a navečer uz obalu umjerena, podno Velebita i jaka bura. Najviša dnevna temperatura, uglavnom tridesetak do 32 stupnja.

U Dalmaciji sunčano i vruće, ponegdje možda i vrlo vruće. Puhat će sjeverozapadnjak i zapadnjak, u noći u zaleđu okrenut će na buru. Temperatura, do 34 stupnja.

More je toplije na sjevernom Jadranu nego na južnom, a većinom je između 23 i 25 stupnjeva. UV-indeks u cijeloj zemlji sutra biti vrlo visok.

Vrijeme ni u subotu na kopnu neće biti posve stabilno. Mjestimična kiša, ujutro, tijekom dana i dulja sunčana razdoblja, dok su lokalni pljuskovi i grmljavina vjerojatni prema večeri i u noći. Nedjelja izgleda povoljnije, a poglavito ponedjeljak, kao i cijeli slijedeći tjedan kad bi vrijeme, barem iz današnje perspektive, trebalo biti poprilično vedro. Uz sjeverni vjetar za vikend, a i u prvim danima slijedećeg tjedna, neće biti vruće, nego uobičajeno, vrlo toplo i ugodno.

Na Jadranu pak sunčano i vruće do daljnjega. Na sjevernom dijelu u subotu poslijepodne i navečer uz razvoj oblaka uglavnom u Istri i zaleđu Rijeke postoji mala mogućnost za poneki pljusak. Većinom će puhati bura, u nedjelju lokalno i jaka, osobito podno Velebita.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene