Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIPREMITE SE

Još kratko uživajte u suncu, uskoro nas čeka pogoršanje vremena

I u utorak će biti sunčano no brzo će kiša, prognozu vremena donosi Nikola Vikić Topić.

U ponedjeljak navečer će se sjevernije od nas premještati jedna oslabljena fronta koja na kopno donosi malo kiše i susnježice, osobito u Slavoniju i Podravinu, iza 22 sata, dok će na obali u noći zapuhati bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Ta fronta će brzo proći dalje na istok, a u utorak ponovno jača polje visokog tlaka zraka, jedna prostrana anticiklona koja velikom dijelu Europe donosi sunce.

Tako će u Slavoniji i na Jadranu već od jutra biti pretežno sunčano, dok će u središnjim i gorskim krajevima još biti promjenjivo oblačno, rano ujutro uz malo kiše, susnježice, a u višim dijelovima i snijega. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, u Slavoniji umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura će biti od -4 do 0, a na obali od 5 do 9.

Već će se tijekom prijepodneva u sjeverozapadnoj Hrvatskoj razvedravati, pa će poslijepodne biti sunčano i relativno toplo, s najvišom temperaturom oko 7 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će pretežno vedro, tek uz malo oblaka. Sjeverozapadni vjetar će u drugom dijelu dana polako slabjeti no svejedno će se činiti hladno, hladnije od ovih 5, 6 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu sunčano, a razvedravat će se i u gorskim predjelima. Puhat će slaba do umjerena bura. Temperatura na obali oko 13, a u gorju oko 4.

U Dalmaciji i u drugom dijelu dana pretežno vedro, uz umjerenu lokalno i jaku buru. Najviša temperatura od 11 do 15, u unutrašnjosti oko 10, no posvuda će se činiti svježije zbog bure.

Srijeda još sunčana

U srijedu sunčano, ujutro s maglom. U četvrtak jače naoblačenje s kišom. Uz zahladnjenje kiša će u gorju prijeći u snijeg koji je prema kraju dana moguć i ponegdje u nizinama. U petak promjenjivo i vjetrovitije, ponegdje uz još malo snijega. Jutra će biti hladna, s temperaturom ispod nule, a danju oko 5 stupnjeva.

I na obali u srijedu sunčano. U četvrtak naoblačenje uz kišu. Zatim prestanak oborina i razvedravanje, pa će u petak ponovno biti sunčano. U srijedu ujutro umjerena bura, zatim jačanje juga koje će u četvrtak puhati umjereno do jako, a u petak ponovno jaka bura koja donosi više sunca.

Dakle, još dva sunčana dana su pred nama, a onda pred vikend jedno pogoršanje, uz malo kiše i snijega te juga pa bure.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene