Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme na praznik

Pred nama je jaka promjena vremena: I DHMZ izdao upozorenje za četvrtak

Prema vremenskoj prognozi meteorologinje Ane Bago Tomac, u srijedu ujutro bit će sunčano i toplo, osobito na moru gdje će biti između 20 i 25 stupnjeva. Samo će u unutrašnjosti Istre i u Zagori temperatura biti niža, oko 16 stupnjeva.

U srijedu ujutro puhat će slabo jugo koje će tijekom dana sve više jačati te će navečer biti jako. U kopnenom dijelu bit će sunčano, a vjetar uglavnom slab.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza Vrijeme se stabilizira: Vikend uglavnom sunčan, ali jedna stvar mogla bi vam pokvariti planove Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prolazno biti više oblaka, ali ostat će uglavnom suho. Bit će i još malo toplije nego u utorak, oko trideset, a vjetar slab, i to jugozapadni.

Oko 30, 31 bit će i u istočnom dijelu unutrašnjosti u Slavoniji uz pretežno sunčan dan. Prolazno povećane naoblake, ali bez kiše, bit će u zapadnoj Slavoniji.

Pokoji pljusak može biti u srijedu u gorskoj Hrvatskoj, i to opet, kao i prethodnih dana, najviše uz granicu sa Slovenijom i u Gorskom kotaru, Istri i na širem riječkom području. Jugo će poslijepodne pojačati na umjereno.

Na jugu u Dalmaciji također će jačati jugo u drugom dijelu dana pa će do večeri posvuda biti jako. Osim vjetrovito, u srijedu sunčano i opet vruće, i do 34.

Temperatura u moru je bez promjena, u Dubrovniku 25, a na ostalim postajama 26 ili 27. UV indeks u srijedu će na srednjem i južnom Jadranu opet biti vrlo visok, a u većini zemlje bit će visok, ponegdje i umjeren.

U četvrtak, na praznik, slijedi velika promjena vremena na kopnu u kojoj će grmljavine i obilne kiše, moguće i jačeg nevremena biti već od jutra. Puhat će i jak sjeverac, a zatim nas očekuje smirivanje i do vikenda opet toplo i sunčano vrijeme.

Na Jadranu vrlo sličan scenarij - nestabilno, uz jače grmljavinske oluje duž cijelog Jadrana, a u petak još rijetko pljuskovi, uglavnom na jugu.

Budite oprezni za vrijeme nevremena

Državni hidrometeorološki zavod izdao je i posebno priopćenje povodom nadolazećeg nevremena. U njemu se upozorava da je moguća mjestimična tuča, a na Jadranu i pijavice.

Lokalno obilna i intenzivna oborina ponegdje može uzrokovati bujične i urbane poplave.

 

Posebna pozornost potrebna je na opožarenim područjima gdje je moguće iznimno brzo površinsko otjecanje uslijed nedostatka vegetacije.

Zbog mogućih jačih pljuskova i obilne oborine savjetuje se praćenje vremenske prognoze, kao i upozorenja na opasne vremenske pojave.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene