Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme na praznik

Pred nama je jaka promjena vremena: I DHMZ izdao upozorenje za četvrtak

Prema vremenskoj prognozi meteorologinje Ane Bago Tomac, u srijedu ujutro bit će sunčano i toplo, osobito na moru gdje će biti između 20 i 25 stupnjeva. Samo će u unutrašnjosti Istre i u Zagori temperatura biti niža, oko 16 stupnjeva.

U srijedu ujutro puhat će slabo jugo koje će tijekom dana sve više jačati te će navečer biti jako. U kopnenom dijelu bit će sunčano, a vjetar uglavnom slab.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Ilustracija Stiže promjena vremena Hrvatska se probudila u debelim minusima, pogledajte gdje možemo očekivati kišu i snijeg

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prolazno biti više oblaka, ali ostat će uglavnom suho. Bit će i još malo toplije nego u utorak, oko trideset, a vjetar slab, i to jugozapadni.

Oko 30, 31 bit će i u istočnom dijelu unutrašnjosti u Slavoniji uz pretežno sunčan dan. Prolazno povećane naoblake, ali bez kiše, bit će u zapadnoj Slavoniji.

Pokoji pljusak može biti u srijedu u gorskoj Hrvatskoj, i to opet, kao i prethodnih dana, najviše uz granicu sa Slovenijom i u Gorskom kotaru, Istri i na širem riječkom području. Jugo će poslijepodne pojačati na umjereno.

Na jugu u Dalmaciji također će jačati jugo u drugom dijelu dana pa će do večeri posvuda biti jako. Osim vjetrovito, u srijedu sunčano i opet vruće, i do 34.

Temperatura u moru je bez promjena, u Dubrovniku 25, a na ostalim postajama 26 ili 27. UV indeks u srijedu će na srednjem i južnom Jadranu opet biti vrlo visok, a u većini zemlje bit će visok, ponegdje i umjeren.

U četvrtak, na praznik, slijedi velika promjena vremena na kopnu u kojoj će grmljavine i obilne kiše, moguće i jačeg nevremena biti već od jutra. Puhat će i jak sjeverac, a zatim nas očekuje smirivanje i do vikenda opet toplo i sunčano vrijeme.

Na Jadranu vrlo sličan scenarij - nestabilno, uz jače grmljavinske oluje duž cijelog Jadrana, a u petak još rijetko pljuskovi, uglavnom na jugu.

Budite oprezni za vrijeme nevremena

Državni hidrometeorološki zavod izdao je i posebno priopćenje povodom nadolazećeg nevremena. U njemu se upozorava da je moguća mjestimična tuča, a na Jadranu i pijavice.

Lokalno obilna i intenzivna oborina ponegdje može uzrokovati bujične i urbane poplave.

 

Posebna pozornost potrebna je na opožarenim područjima gdje je moguće iznimno brzo površinsko otjecanje uslijed nedostatka vegetacije.

Zbog mogućih jačih pljuskova i obilne oborine savjetuje se praćenje vremenske prognoze, kao i upozorenja na opasne vremenske pojave.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene