Jako nevrijeme pogodilo je u nedjelju područje Požege i susjednih mjesta - Drškovci, Vidovci i Dervišaga, po kvadratnom metru palo je oko 60 litara kiše. Stradalo je tristotinjak objekata, a pošteđeno nije ni igralište lokalnog nogometnog kluba.

Galerija


Do 70 litara kiše po četvornom metru slilo se u nedjelju poslijepodne na područje Požege i okolice. Blatne bujice nosile su sve pred sobom i slijevale su se s okolnih brda, noseći granje, krš i smeće. Šteta se broji u nizu naselja.

Vezani članci Poplavljene ulice, ilustracija VIDEO Kaos u Splitu: Ogromna količina kiše potopila grad, vode je ponegdje bilo i pola metra Turska: 27 poginulih u poplavama u crnomorskoj regiji - 4 VIDEO Strašne scene poplava u Turskoj, poginulo 27 osoba: Ljude spašavali s krovova kuća, 330 sela bez struje

Poplavljene su kuće i podrumi, odsječene su lokalne ceste, izlili su se odvodni kanali u naseljima, a ima i manjih odrona. Uništeno je i igralište lokalnog nogometnog kluba NK Dinamo Vidovci Dervišaga.

Predsjednik kluba Jurica Janković za DNEVNIK.hr kaže da je sve uništeno, a pravi razmjeri štete bit će poznati tek nakon što se voda povuče.

"Sve je potopljeno, od glavnog terena, preko pomoćnih terena, igralište s umjetnom travom, svlačionice, tajništvo, kupaonice, mjesni dom koji je u sklopu nogometnog kluba - sve je pod vodom", rekao je Janković.

"Na prvu izgleda jako ružno", dodaje i navodi da su svi ostali šokirani stanjem prostora Nogometnog kluba.

"Vidjet ćemo sutra, dok se voda malo povuče što i kako dalje ćemo dalje i koji su sljedeći koraci. Prvo, kad se povuče voda, moramo utvrditi razmjere štete. Već smo imali u nekoliko navrata sličnu situaciju pa znamo da je pred nama mukotrpan i težak rad", kazao je Janković.

"Sad je nogometna sezona pri završetku, no ne znam koliko ćemo imati mogućnosti to sve staviti u funkciju za jesen i novu nogometnu sezonu", rekao je Janković i dodao da za sada ne može ni pretpostaviti kolika će biti šteta.