Tuča pogodila Zagorje
Tuča pogodila Zagorje Foto: Screenshot/Zagorje.com

Tuča veličine lješnjaka pogodila je područje Konjščine i okolice u Zagorju danas oko 16:30 i nanijela velike štete poljoprivrednicima.


Jedan od poljoprivrednika je ispričao kako je prvo počela kiša koja je prestala nakon 15-ak minuta, a onda je počela snažna tuča.

Vezani članci Domagoj Salak Spašavao strojeve od nezapamćene tuče pa i sam stradao: "Pogodio me led, rasjekao mi glavu na tri mjesta. Vide se kopče" HGSS pomaže u sanaciji Požeštine HGSS-ovci pomažu nakon tuče u Požeštini: "Uklanjaju se neposredne opasnosti i postavljaju zaštitne folije na krovove oštećenih objekata"

"Neprestano padala nekih dvadesetak minuta. Ne mogu dočarati što nam je napravila. Sve nam je totalno uništila. Od kukuruza nije ostalo ništa. Šljive su sve po podu. Mi imamo zaštitnu mrežu iznad vinograda, ali unatoč njoj imamo štete, ali nešto je ipak ostalo sačuvano. Oni koji nemaju mreže, njima su vinogradi skroz uništeni", rekao je Mladen Hađina iz Sušobrega kod Konjščine za portal Zagorje.com koji nam je ustupio videe.

Danas je za dijelove zemlje izdano žuto upozorenje zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena, a predsjednik Udruge raketara Hrvatske Josip Salatko objavio je da su prizemni generatori upaljeni u 13 sati.

Nevrijeme koje je pogodilo poručje Požeško-slavonske županije izazvalo je velike štete, a Vlada je već odobrila 20 milijuna kuna za ublažavanje šteta u poljoprivredi, istaknuto je u petak na radnom sastanku ministrice poljoprivrede Marije Vučković s čelnicima županije, gradova i općina i poljoprivrednika sa stradalog područja.