Šef HNS-a na Facebooku se oglasio o izboru predsjednika Ekspertne radne skupine te koaliciji s HDZ-om.

Galerija


Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak prvi se put oglasio o trzavicama na relaciji HDZ – HNS zbog izbora predsjednika Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Vezani članci Ivan Vrdoljak gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ivan Vrdoljak za Dnevnik Nove TV otkrio smatra li se HNS pobjednikom krize u obrazovnoj reformi Slika nije dostupna Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja protivi se kurikularnoj reformi u školi svoje djece

Podsjetimo, izbor je navodno zapeo zbog protivljenja HNS-a da na čelu skupine bude Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

HNS je prvi put u hrvatskoj povijesti omogućio struci, koju predvodi znanstvenica i profesorica Blaženka Divjak, da u potpunosti provede obrazovnu reformu. Njoj i njenom stručnom timu dali smo politički okvir da napravi najbolji mogući posao.

Samo sinergija politike i struke može iznijeti reformu do kraja.Isto tako, nemojmo zaboraviti da na reformi obrazovanja radi na stotine i stotine stručnjaka i učitelja u stručnim radnim skupinama i nadležnim agencijama, i ovo je velikim, možda i najvažnijim dijelom i njihova reforma i na tome im se zahvaljujem.

Zbog obrazovne reforme ušli smo u Vladu, zbog te smo odluke dobili i batine.I iako su naši birači i građani to razumjeli, izostanak reformi NEĆE NAM OPROSTITI.

HNS neće odstupiti od borbe za bolje obrazovanje i od borbe za Školu za život nikada i ni pod koju cijenu.

A je li koalicija stabilna?

Reći ću vam ovako. S partnerom u Vladi imali smo različita mišljenja oko Obiteljskog zakona pa smo pristojnom i argumentiranom politikom pronašli najbolje moguće rješenje.

Imali smo drugačije poglede i oko Istanbulske konvencije pa je pronađeno najbolje moguće rješenje.

Hrvatska napokon pokazuje političku širinu i kompromisima dolazi do sve većih demokratskih standarda te djeluje u najboljem interesu naših građana.

I zato sam optimističan da će i po pitanju obrazovanja doći do najboljeg mogućeg rješenja.

Reforma obrazovanja nadomak je provedbe u školama! Činjenice demantiraju sve one koji tvrde suprotno, poručio je Vrdoljak.