U Vladi je završio sastanak Posebnog stručnog povjerenstva, kojim predsjeda premijer Andrej Plenković.

Galerija


Povjerenstvo bi trebalo izabrati voditelja i članove Ekspertne radne skupine, koji su važni za provođenje reforme obrazovanja. Jedan od prijavljenih je i državni tajnik Matko Glunčić, koji nema potporu svoje šefice i resorne ministrice Blaženke Divjak.

Vezani članci Branimir Mihalinec, Sanja Šprem, Andrej Plenković (Foto: Pixell) Sindikati poslali oštru poruku premijeru: "U ponedjeljak štrajka cijela Hrvatska. Za svaki idući dan odgovorna je Vlada" Predrag Štromar i Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Divjak o rastu plaća svima u javnim službama: "Dobra vijest je što ima sredstava i što su prosvjetari odigrali ključnu ulogu"

Nakon što je navečer završio sastanak ministrica Divjak rekla je da još ništa nije dogovoreno te da će se razgovori nastaviti dalje za dva dana.

"Normalno sam se prijavio na ekspertnu radnu skupinu, predao sam svoje motivacijsko pismo akcijski plan, zatim sam bio sam na razgovoru i sada sve ovisi kako će posebno stručno povjerenstvo odlučiti o svemu", govori Glunčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr