Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja lobira da Osnovna škola Tina Ujevića, u koju idu njegova djeca, odustane od provođenja eksperimentalne kurikularne reforme.


Naime, ravnateljica škole Vlatka Mihelić dobila je 90-postotnu podršku zbornice da se škola prijavi za eksperimentalnu reformu, no roditelji, čija se odluka o prihvaćanju također traži, u posljednji su tren rekli "ne" reformi. Predsjednik tog vijeća koji se protivi reformi upravo je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Vezani članci Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak odbrusila biskupu Košiću nakon kritika u propovijedi: "Ministar i biskup imaju različite odgovornosti" Novi udžbenici (Foto: Dnevnik.hr) Od jeseni će se gradivo u školama učiti i na tabletima. Profesorica s 38 godina staža: "Idem ranije u mirovinu"

Glunčić je inače kritičar kurikularne reforme, što je i javno manifestirao, a poznato je i kako se prijavio za voditelja Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu.

Ravnateljica škole kaže kako je Vijeće roditelja obavijestilo školu da s obzirom na rezultate glasanja ne mogu dati suglasnost za ulazak škole u eksperimentalnu reformu.

"Za nas je tu priča završila", kaže ravnateljica, dok se sam Glunčić nije izjasnio.

Ministrica Blaženka Divjak nije komentirala Glunčićev slučaj.

"Škola Tin Ujević izvrsna je škola s mnoštvom projekata i motiviranim mladim učiteljima koje sam imala priliku osobno upoznati. Stoga sam uvjerena da će učitelji učiniti sve da učenici dobiju kvalitetno obrazovanje", kazala je ministrica za Jutarnji list..

Član Predsjedništva HNS-a koji je želio ostati anoniman poručio je kako je ponašanje državnog tajnika sramotno te da će o tome razgovarati s koalicijskim partnerima.

Podsjetimo, Glunčić je ostao u ministarstvu iz vremena HDZ-a i u sve je češćem sukobu s ministricom Divjak.