Radovan Fuchs (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Radovan Fuchs (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Radovan Fuchs bio je ministar obrazovanja u Vladi Jadranke Kosor, a na mjesto posebnog savjetnika premijera za provedbu kurikularne reforme izabran je izravno, dok će natječaj koji je bio proveden, a na kojem je najviše bodova dobio Matko Glunčić, biti poništen.


Bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs imenovan je za posebnog savjetnika premijera za provedbu kurikularne reforme, potvrdio je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Brkić Tomljenović u telefonskom razgovoru sam Fuchs.

Vezani članci Što građani misle o rekonstrukciji vlade? (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV otkriva čije su ime građani očekivali na popisu otpisanih ministara Lovro Kuščević (Foto:Pixsell,Patrik Macek) Kuščević: ''Bit ću ministar sve dok premijer ne odluči drugačije, možda sutra, možda za godinu dana...''

Premijer Andrej Plenković u neformalnom je razgovoru kazao reporteru Dnevnika Nove TV Mislavu Bagi kako je u tijeku sastanak Posebnog stručnog povjerenstva, čiji bi članovi trebali poništiti natječaj za voditelja ERS-a na kojem je najviše bodova dobio Matko Glunčić.

Imenovanju Glunčića usprotivila se ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, zbog njegova opetovanog javnog izražavanja neslaganja s kurikularnom reformom, što je dovelo i do – očito kratkotrajnog – zatezanja odnosa unutar vladajuće koalicije, između HDZ-a i HNS-a.

Radovan Fuchs je osnovnu školu i tri razreda srednje škole završio u Istočnom Berlinu, a fakultetsko obrazovanje stekao je u Zagrebu. Po struci je veterinar, a akademski stupanj doktora znanosti iz područja toksikologije i farmakologije stekao je u Biomedicinskom centru Sveučilišta u Uppsali.

U struci je radio od 1980. do 1993. kao istraživač i voditelj na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, na koji se i vratio nakon odlaska iz Ministarstva obrazovanja 2011.