Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrbani: Grad poslao cisternu tek na Badnju večer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne jenjava ogorčenje stanovnika zagrebačkih Vrbana. Obećanje gradskih vlasti kako će im hitno pomoći nakon što im se jedini hidrant s kojeg mogu dobiti nezagađenu vodu zamrznuo, ispunjeno je tek večeras. Cisterna s vodom stigla je oko 18 sati.

No, prije toga pomoći nije bilo niotkud.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandić: 'Voda u Zagrebu je zdrava, osim na nekoliko mjesta' Slika nije dostupna Bandić o problemu s pitkom vodom na Vrbanima

Cijela situacija na ruku ide tek obližnjem marketu koji je tijekom dana do početka Dnevnika prodao gotovo 2.000 litara pitke vode. 

Stanovnici Vrbana nadali su se kako će gradske vlasti svoje obećanje ispuniti. Cijeloga dana očekivali su barem cisternu s pitkom vodom. 

- Imam dvoje djece i stvarno mi ih je problem kupati. Pa i meni je pravi problem živjeti unutra, rekao je stanar Viliem Thur. 

Obitelji koje žive u "ukletim" zgradama bez pitke vode opskrbljuju se u obližnjem dućanu. Trgovini posao cvjeta. I po nekoliko puta na dan stižu nove dostave flaširane vode. Samo danas prodali su više od 2 tisuće litara.

- Najtraženija roba u dućanu je danas voda. Konstantno nabavljamo novu, ako i to nestane morat ćemo još jednu turu, kaže trgovkinja Snježana Lušković. 

- Poštovana gospodo molim Vas nađite krivca za to, puno nam znači promjena cijevi, ali nađite krivca za sve to, poručio je gradskim vlastima i nadležnim institucijama jedan stanar, koji je želio ostati anoniman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene