Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je uhićenje Božidara Vučurevića, ratnog gradonačelnika Trebinja, kazavši kako je politika pomirenja nešto što je najvažnije na ovim prostorima, a upravo ona uključuje i odgovornost za ratne zločine.


'Vučurević je osnovano sumnjiv da je sudjelovao u potpuno vojno nemotiviranom razaranju Dubrovnika, a to je ratni zločin i bilo bi pravedno da mu se sudi u Dubrovniku. Siguran sam da će imati pravedno suđenje bez obzira na predmet optužbe', kazao je predsjednik Josipović. Božidara Vučurevića uhitila je jučer srbijanska policija na prijelazu Karakaj, na temelju međunarodne tjeralice koju je raspisala Hrvatska. Vučurevića se prema optužnici u Hrvatskoj tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-tih godina.

Predsjednik Republike Ivo Josipović prilikom današnjeg boravka u Dubrovniku posjetio je Osnovnu školu 'Marin Getaldić' gdje je sudjelovao na školskom satu o energetskoj učinkovitosti te je zajedno s učenicima pogledao animirano-edukativni film 'Misli na sutra' o odgovornom ponašanju s energijom te zaštiti okoliša. U njegovoj pratnji bili su i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a Louisa Vinton, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te ravnateljica OŠ Marina Getaldića Jadranka Dabrović.

Vezani članci Slika nije dostupna Vučurević: Ne želim u Hrvatsku! Slika nije dostupna Optužnica protiv Vučurevića zbog granatiranja Dubrovnika

>> Uhićen Božidar Vučurević zbog granatiranja Dubrovnika

'Vrlo je važno da se ovakvi događaji organiziraju za našu djecu i učenike, jer su mogli čuti nešto zaista lijepo i korisno, nešto o potrebi brige o okolišu, štednji energije, zapravo o onome što je jedan od temelja razvoja hrvatskog društva. Želimo u turizamu zdravu hranu i zdravi okoliš, i to je dio našeg uspjeha', kazao je Josipović.Tijekom poslijepodneva predsjednik Ivo Josipović posjetit će općinu Konavle.(Hina)