Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvoje Vojković, predsjednik uprave Croatia osiguranja sutra će biti izbačen iz HSLS-a, a prekosutra vjerojatno iz iz fotelje prvog čovjeka najvećeg državnog osiguravatelja. Danas je Vojković šefa svoje stranke Darinka Kosora optužio za prijetnje.


Hrvoje Vojković dobio je nekoliko prijetnji od svog kuma i očito bivšeg prijatelja Darinka Kosora. 'Upravo su mi dali papire za tvoj poligraf. Nemoj me tjerati na reakciju', piše u SMS poruci, koju nam je pokazao Vojković. Zbog toga je, kaže, podnio kaznenu prijavu protiv njega. No, zbog čega mu Kosor prijeti?

Vezani članci Božo Petrov Most počinje prikupljati potpise zastupnika za razrješenje Đure Sesse, predsjednika Vrhovnog suda Slika nije dostupna CO: Smijenjeni Vojković i Mihanović

>> HSLS o Vojkoviću u srijedu, Vlada u četvrtak

'To su njegovi osobni razlozi ne znam zašto', tvrdi Vojković. Vojković gradi vikend-rezidenciju u parku prirode Žumberak na Samoborskom gorju. Riječ je o parceli od 13 tisuća četvornih metara, na kojoj su tri stambena objekta, a u jednom od njih je i zatvoreni bazen. Nadležne službe kažu da nema dozvole za radove, Vojković uzvraća da mu ne trebaju, jer adaptira već postojeće objekte. 'To su već izgrađene kuće, tvrdi on. Vlada će ga smijeniti na sjednici u četvrtak. 'Mene nije strah ja mirno spavam', kaže Vojković.

U redakciju Nove tv danas je došao Pjerino Ivčević, koji je s Vojkovićem suvlasnik dvaju potopljenih brodova. Ivčević kaže da je s Vojkovićem kreditom kupio brod Marinero. Kaže da su priče o namjernom potapljanju zbog naplate štete monstruozna laž i da je DORH potvrdio da nije bilo kaznenog djela. 'Sa gnušanjem odbacujem sve te mogućnosti.Radi se o tome da nikakav novac se iz toga ne može dobit nikakav imovinska korist, pa kakav bi ja to bio čovjek kad bih poslao ljude u smrt', protestira Ivčević. Podnošenje kaznene prijave protiv Kosora sutra će dobiti nastavak. HSLS će izbaciti Vojkovića iz stranke i uputiti prijedlog Vladi da ga smijeni s funkcije u Croatia osiguranju.