Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudni odnosi dvojice kumova

HSLS o Vojkoviću u srijedu, Vlada u četvrtak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Vojković najavljuje odlazak iz HSLS-a.

Danas je predsjednik Uprave najvećeg hrvatskog osiguravatelja Croatia Osiguranja javno napao predsjednika stranke Darinka Kosora i optužio ga kao glavnog krivca za medijsko-političku 'operaciju' kojom ga se sustavno diskreditira. Čini se da će Vojković uskoro ostati bez obje važne funkcije. Premijerka Jadranka Kosor danas nije htjela govoriti o tome. Kaže kako će se sve znati u četvrtak na sjednici Vlade. Odnosi Vojkovića i Kosora - kumova i prijatelja - najblaže rečeno su čudni. Prije samo tjedan dana na sjednici predsjedništva stranke ponavljali su da je sve super i da zajedno idu dalje, a danas su krenuli u otvoreni obračun. Prije nekoliko dana na sjednici predsjedništva HSLS-a jedina tema bila je smjena Hrvoja Vojkovića. Nakon dugoočekivanog sastanka koji je bio sve samo ne dramatičan, sve je izgledalo idilično, a za sve su bili krivi mediji.

Pročitajte i ovo 750.000 prometnih prekršaja prošle godine Pokrovitelj Osiguraj.me 750.000 prometnih prekršaja prošle godine: Znate li kolike su kazne za najčešće? Slika nije dostupna Zbog Vojkovića smjena u Croatia osiguranju?

>> Vojković: D. Kosor želi kontrolu nad Croatia osiguranjem

Tjedan dana nakon idile 'rat' priopćenjima

Sve upućuje da su Hrvoju Vojkoviću odbrojani dani na obje funkcije 'Mi smo svjedoci niza neutemeljenih medijskih spekulacija o sukobu mene i predsjednika Kosora. Takvih sukoba nije bilo, ja mogu samo potvrditi svoju privrženost politici stranke i predsjedniku u interesu izgradnje liberalne opcije kako smo to na predsjedništvu zacrtali', rekao je tada Vojković. 'Vezano za poslovanje Croatia osiguranja, kako u CO-u sve ide dobro dobro mi kao politička stranka o tome ne želimo imati komentar jer to nije u nadležnosti političke stranke. Vjerujemo izjavama nadležnih tijela', rekao je pak Kosor. Danas su ti isti ljudi, inače kumovi, u otvorenom sukobu. A prošlo je točno sedam dana. No, ovog puta umjesto kamera i mikrofona, odlučili su se za 'rat' priopćenjima. U jednom Vojković daje ostavku na članstvo u HSLS-u i optužuje Kosora za progon na osobnoj razini. 'Prepoznajem barem tri dobra Kosorova motiva: jedan je iracionalan, a tiče se osobne netrpeljivosti koju iskazuje prema meni, dok su druga dva sasvim racionalna i proračunata. Nastojanje da na čelno mjesto u Croatia osiguranju postavi osobu preko koje bi kontrolirao poslovne procese tvrtke, te određeni strah od političke konkurencije unutar stranke s obzirom na moj snažni izborni legitimitet', stoji u Vojkovićevu priopćenju.

>> HSLS u srijedu o onima 'koji djeluju mimo stranačkog Statuta'

HSLS: O svemu u srijedu

Darinko Kosor u međuvremenu je otišao u Dubrovnik i ugasio mobitel. I iz njegovog Ureda stiže priopćenje. O poslovanju Croatia osiguranja ne žele se očitovati javno nego na sjednici vladajuće koalicije. Dodaju da se kod njih, kao i u većini stranaka, nažalost provode mjere protiv članova koji djeluju mimo stranačkog statuta. Sve bi se trebalo riješiti u srijedu na sjednici Središnjeg vijeća HSLS-a. Sve upućuje da su Hrvoju Vojkoviću odbrojani dani na obje funkcije. U srijedu ona politička na funkciji potpredsjednika HSLS-a, a u četvrtak će se o njemu raspravljati i na sjednici Vlade. Iako je Vojković u svom današnjem priopćenju nekoliko puta naglašavao dobru suradnju s premijerkom čini se da je smjena neminovnost. Vojković je rekao da mu je žao što je pričom o njegovim navodnim prijetnjama premijerka dovedena u neugodnu situaciju i da je spreman učiniti sve kako bi eliminirao štetne učinke na javnu percepciju premijerke u njezinoj borbi protiv korupcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene