Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč savjetu MUP-a

Dubrovnik: Na igrama žele 'spornu' predstavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Dubrovački ljetnih igara od MUP-a je tražila potvrdu da će sigurnosno osigurati izvođenje predstave Michela Houellebecqa te ispitati sve pravne aspekte slučaja.

Uprava Dubrovačkih ljetnih igara željela bi odigrati predstavu 'Elementarne čestice' Michela Houellebecqa, ali čeka se potvrda MUP-a da će sigurnosno osigurati izvođenje predstave, nakon što su procijenili da postoji rizik, jer se autora dovodi u kontekst lošeg odnosa prema Muslimanima i njihovoj vjeroispovijesti.

Pročitajte i ovo Pripreme za Dubrovačke ljetne igre ZBOR IVAN GORAN KOVAČIĆ Otvaraju Dubrovačke ljetne igre: „Moraš biti 'goranovac' da bi znao što to nama znači“ Slika nije dostupna Dubrovačke ljetne igre SPOJ ČOKOLADE I GLAZBE Nastup mladog pijanista očarao publiku

'Uprava Igara bi željela odigrati predstavu 'Elementarne čestice' Michela Houellebecqa u sklopu programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara kako je prvotno i najavljivano, no prvo moramo dobiti potvrdu Ministarstva unutarnjih poslova da će sigurnosno osigurati izvođenje predstave te ispitati sve pravne aspekte slučaja, pa i to tko snosi kaznenu odgovornost u slučaju i najmanjeg incidenta. Vodstvo će odluku donijeti konzilijarno s članovima Festivalskog i Upravnog vijeća Igara u što kraćem roku', poslala je Dnevnik.hr-u, u priopćenju Karla Labaš, voditeljica ureda za odnose s javnošću.

MUP procijenio: Izvođenje predstave u Dubrovniku je sigurnosni rizik

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić cijelu je situaciju nazvao politkanstvom HDZ-a, a župan Nikola Dobroslavić kako zbog stavova autora ne može podržati predstavu.

Iz Uprave Igara poručuju da sporna predstava nema nikakve veze s islamom već pričaju o ljubavi između muškarca i žene.

Podsjetimo, MUP je prije nekoliko dana obavijestio vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara kako je izvršenom procjenom utvrđeno da bi izvođenje navedene predstave predstavljalo sigurnosni rizik. Naime, pisac Michel Houellebecq bio je povezan i sa satiričnim listom Charlie Hebdo u Parizu na koji je izvršen teroristički napad, a iz Dubrovnika poručuju kako su u njihovom gradu uvijek postojali korektni međuetnički i međureligijski odnosi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene