Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutro otkrilo razmjere štete

FOTO/VIDEO Ovako izgleda istok zemlje nakon kišne kataklizme: Ulice pod vodom, uništen vrtić od 6 milijuna kuna...

Aktualno Galerija Posljedice poplave u Čačincima Posljedice poplave u Čačincima Foto: NK Mladost Čačinci Posljedice poplave u Čačincima - 1 Posljedice poplave u Čačincima - 1 Foto: NK Mladost Čačinci Posljedice poplave u Čačincima - 2 Posljedice poplave u Čačincima - 2 Foto: NK Mladost Čačinci Posljedice poplave u Čačincima - 3 Posljedice poplave u Čačincima - 3 Foto: NK Mladost Čačinci +6 Posljedice poplave u Čačincima - 4 Galerija 1/11 >>
Nevrijeme je pogodilo više mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji u petak te su poplavljene prostorije dječjeg vrtića i nogometnog kluba. Na slikama koje su snimljene iz zraka vidljivo je i da su poplavljena brojna dvorišta i kuće.

Snažno nevrijeme u petak je pogodilo područje općina Mikleuš i Čačinci, gdje je padala i tuča. Zbog kiše su u Čačincima poplavljeni dječji vrtić koji je otvoren prije godinu i pol dana i u koji je uloženo više od šest milijuna kuna te nogometni klub. Voda, koja se popela gotovo do stropa, povukla se kasno sinoć, a sanacija je krenula u subotu ujutro.

Pročitajte i ovo Poplave u Ankari Nevrijeme na Crnom moru VIDEO Bujice nose automobile, ceste su postale rijeke: Velike poplave u Ankari Posljedice nevremena u Slavoniji NA UDARU VIROVITIČKO PODRUČJE Drugo nevrijeme u dva dana: Voda se slijeva u kuće, prijeti velika šteta

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić otišla je na teren u Čačince otkriti je li se situacija stabilizirala.

"Voda se povukla, ali je doslovno sve povukla sa sobom. Mi se nalazimo u vrtiću kojeg je voda doslovno progutala. Kao što možete vidjeti gotovo dva metra vode ušlo je u vrtić. Silina bujice podigla je parkete, polomila betonski pod, iščupala sav namještaj. Kako bi što prije sanirali štetu u čišćenje su se uključili roditelji vrtićaraca, cijeli dan iznosili su stvari, odjeću, igraćke, namještaj...", ispričala je.

"Nezapamćeno nevrijeme, kakvog se ne sjećaju ni najstariji, pogodilo je istočni dio Virovitičko-podravske županije, područje grada Orahovice, a posebno općine Mikleuš i Čačinci", objavljeno je na Facebook stranici Virovitičko-podravske županije.

Kako piše portal ICV, u samo sat vremena na području Čačinaca palo je više od polovice prosječnih mjesečnih padalina za svibanj, odnosno više od 50 litara po četvornom metru.

"Ovo što vidimo nije lijepa slika, najgore od svega je to što je stradao vrtić i prostorije Nogometnog kluba Mladost, no isto tako bitno je da su privatne kuće sigurne. Novce za sanaciju ćemo naći. Bitno je da se situacija smiri i da ne bude gore nego što je sada", rekao je župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Požeška JVP na Facebooku je objavila da je jučer dobila nekoliko dojava o potrebi ispumpavanja vode iz stambenih i gospodarskih objekata.

"Po zaprimljenim dojavama na intervencije izlazi dežurna smjena (tri vatrogasca) dok se u postrojbu pozivaju slobodni djelatnici JVP i DVD Požega. Odrađeno je preko 30 intervencija, na kojima je sudjelovalo 20 vatrogasaca i šest vozila", stoji u objavi.

"Po završetku dana oko 23:00 sata zabilježen je požar drvenog objekta na kojemu je sudjelovalo pet vatrogasaca s dva vozila te tri vatrogasca u pričuvi. Završetak intervencije u 1 sat poslije ponoći", dodaje se te napominje da us danas do 11:00 sati odrađene tri intervencije.

Na stranicama NK Mladost objavljene su slike na kojima se mogu vidjeti posljedice poplave. Stvari u prostorijama kluba voda je razbacala, neke i uništila, a nogometni teren je pun vode i blata.

Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je u petak kako je olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom zahvatilo oko 16 sati područje općina Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane, a Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više poziva o plavljenju objekata.

Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac za Dnevnik Nove TV je rekao u petak da je "poplavljen niz obiteljskih kuća, podruma, gospodarskih zgrada", ali da se promet, nakon što se voda izlila na ceste i željezničku prugu, vratio u normalu.

"Vrtić koji je poplavljen otvoren je prije godinu dana, a koristi ga 75 djece kojima će se tražiti privremeni smještaj", rekao je načelnik te dodao da se "mora razmotriti gradnja novih retencija da bi se spriječile poplave koje su sve učestalije".

Ovako je to izgledalo u petak popodne u Virovitici. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene