Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaj je pao

Voda se povukla, no šteta je ostala, građani negoduju: "Nikad ni jednu lipu nismo dobili"

Aktualno Galerija Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 1 Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 2 Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 3 Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 4 Galerija 1/4 >>
Većina vode povukla se iz Hrvatske Kostajnice, no ostavila je golemu štetu koji mještani sami saniraju.

Voda se uglavnom povukla s ulica Hrvatske Kostajnice, no ostavila je štetu koju zasad saniraju samo mještani. Većinu podruma poplavile su vode koje iz Une prolaze kroz kanalizacijske cijevi, pa se stanovnici pribojavaju zaraznih bolesti.

Pročitajte i ovo Poplava u Žažini - 1 Borba s poplavama Priprema za dolazak vodenog vala: "Bori se nadljudskim naporima, ove vode jutros uopće nije bilo"

Voda iz slavine još uvijek nije za piće, no dijeli je Crveni križ. Ipak, nitko im nije pomogao oko sredstava za dezinfekciju i nabave alata za čišćenje. Ljudi su ogorčeni, jer su kažu, zaboravljeni čim iz grada odu voda i mediji. Iako su posljednjih desetak godina stalno bili pod vodom odštetu zbog poplava, tvrde, nikad nisu dobili.

Pročitajte i ovo Ravenna, Italija, 18.05.2023. - 2 borba s vodom VIDEO Katastrofalni prizori na sjeveru Italije: Broj mrtvih popeo se na 14, nastavljaju se evakuacije, kiša i dalje pada

"Jedno dva do tri metra imam drva, moram ih oprat, osušit na peći - nikad ni jednu lipu nismo dobili pomoći! Za bilo šta! Sanitarije... Nikad nam nitko nije ušao u zgradu, prije par godina bila je voda 1,40m isto ništa nismo dobili", rekla je Miroslava iz Hrvatske Kostajnice.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene