Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konačno bolje vijesti iz Like, stanje u poplavljenim područjima popravlja se. Rijeke Gacka i Lika polako se povlače u svoja korita. U Kosinjskom kraju koji je već sedam dana potpuno poplavljen situacija je i dalje ozbiljna, no razina vode i tamo je pala za više od metra.


Ugrožene obitelji obišao je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac. Djelatnice zavoda za javno zdravstvo uzimaju uzorke vode, kako bi provjerile je li zdravstveno ispravna. Od danas je u funkciji još jedan čamac Državne uprave za zaštitu i spašavanje. 'Ova lica, koja u ovoj nevolji, kako nas dočekuju i kako govore o tome što im se događa, dakle, da ništa drugo nije taj optimizam i to gostoprimstvo, obvezuje nas do beskraja', ističe Uzelac.

Vezani članci Kosinj i dalje poplavljen (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vodostaj ponovno raste: Vjernike u Kosinjskoj dolini župnik će na Uskrs obilaziti čamcem Slika nije dostupna Kosinj: Topljenje snijega prijeti novim poplavama

>> Poplavljen Kosinj obišao potpredsjednik Vlade Uzelac

Koliko voda opada možda najbolje govori ova slika, s ovom barkom smo jučer došli do ovoga mjesta Selište, a danas je gotovo skroz na suhom. No, stanovnicima Kosinjskoga kraja i dalje stiže pomoć, tako su danas dobili još sedam agregata za struju. I u ovakvoj nezavidnoj situaciji, stanovnici Kosinjskoga polja nisu depresivni, a duge noći uz svijeće krate smišljanjem stihova.