Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Voda se povlači, Kosinj se ponovno nazire

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konačno bolje vijesti iz Like, stanje u poplavljenim područjima popravlja se. Rijeke Gacka i Lika polako se povlače u svoja korita. U Kosinjskom kraju koji je već sedam dana potpuno poplavljen situacija je i dalje ozbiljna, no razina vode i tamo je pala za više od metra.

Ugrožene obitelji obišao je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac. Djelatnice zavoda za javno zdravstvo uzimaju uzorke vode, kako bi provjerile je li zdravstveno ispravna. Od danas je u funkciji još jedan čamac Državne uprave za zaštitu i spašavanje. 'Ova lica, koja u ovoj nevolji, kako nas dočekuju i kako govore o tome što im se događa, dakle, da ništa drugo nije taj optimizam i to gostoprimstvo, obvezuje nas do beskraja', ističe Uzelac.

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Slika nije dostupna Temperature u porastu Kosinj: Topljenje snijega prijeti novim poplavama

>> Poplavljen Kosinj obišao potpredsjednik Vlade Uzelac

Koliko voda opada možda najbolje govori ova slika, s ovom barkom smo jučer došli do ovoga mjesta Selište, a danas je gotovo skroz na suhom. No, stanovnicima Kosinjskoga kraja i dalje stiže pomoć, tako su danas dobili još sedam agregata za struju. I u ovakvoj nezavidnoj situaciji, stanovnici Kosinjskoga polja nisu depresivni, a duge noći uz svijeće krate smišljanjem stihova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene