Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sisački biskup Vlado Košić neugodno je iznenađen medijskom pažnjom koju je dobio nakon objave svog mišljena o Mostu na Facebooku.


Nakon što su mediji prenijeli dvije veoma oštre izjave Vlade Košića s Facebooka, on se osvrnuo na cijelu situaciju.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović ima novu "žrtvu": U novoj objavi na Facebooku sasuo paljbu na kolumnista Dežulovića Prvo sučeljavanje Donalda Trumpa i Joe Bidena - 3 Trump tužio Twitter, Facebook i Google, smatra da je žrtva cenzure: "Ovo je prekrasan razvoj za slobodu govora"

'Htio bih reći još ovo: nisam se nadao da će moja razmišljanja doći na glavne dnevnike danas u hrvatskim nacionalnim televizijama. Naime, mislio sam da je fb komunikacija koja nije medijska, dapače da oni koji preuzimaju opojedina sobna razmišljanja na fb bez odobrenja njihovih vlasnika zapravo kršenje privatnosti. A mene nitko nije pitao dopuštam li da se to upotrijebi. Imao sam popodne dva poziva iz dviju televizija i nisam pristao ništa reći, dapače, odgovorio sam: to ne želim da bude u medijima, ja sam to napisao kao vlastito razmišljanje na svom osobnom fb-statusu.

Budući da me mnogi čitatelji, koje ja niti ne poznajem niti imam što reći na njihova mišljenja koja poštujem, premda se ne moram s njima slagati, veoma ružno vrijeđali danas svojim porukama i objavama na fb, odlučio sam zatvoriti svoj fb.

Stoga pozdravljam sve svoje prijatelje i mislim da je prijateljstvo nešto više od ovog načina komunikacije, jer ako podijeliš nešto s prijateljima, to ne bi trebali čitati neprijatelji. Ja žalim ako sam koga nehotice povrijedio, to nisam nikada želio.

Samo sam iznosio svoje stavove, na koje mislim imam pravo. U kritici pojedinih javnih djelatnika vodila me misao moga profesora i mentora Ivana Goluba koji je jednom rekao: JAVNI POSAO JAVNA KRITIKA.

Naime, tko se prihvati javnih poslova mora biti spreman ne samo na pohvale nego i na kritike. Te kritike ne moraju biti zlonamjerne, pa i kada su oštre i nedvosmislene. A kada se radi o dobru naroda, svi smo mislim dužni pridonijeti onomu što je za njegovo dobro. To mi nitko ne može zabraniti niti me zbog toga smije vrijeđati. Želim svima svako dobro, a i prijateljima i neprijateljima: BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNA NOVA 2016. GODINA!', napisao je Košić na postu koji je javno dostupan, kao i prethodne kritike koje je uputio na račun Mosta i SDP-a.

 

Htio bih reći još ovo: nisam se nadao da će moja razmišljanja doći na glavne dnevnike danas u hrvatskim nacionalnim...

Posted by Vlado Košić on Monday, December 21, 2015