Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li se dogovoriti?

Vlada sindikalistima emailom poslala konačnu ponudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je poslala mail sindikatima o konačnoj ponudi u pregovorima o kolektivnom ugovoru.

Nema božićnica, regresa, jubilarnih nagrada, a bez naknade za prijevoz trebala bi ostati četvrtina zaposlenih koji su primali naknadu, ali prijevoz nisu koristili. U zakon se vraća i dodatak za minuli staž od 0,5 posto.

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura Slika nije dostupna NEZADOVOLJNI SU Sindikati javnih službi: "Neshvatljivo je da Vlada, unatoč rastu troškova života, odlučuje smanjiti realne plaće ljudima"

>> Još ništa od dogovora: Novi sastanak sindikata i Vlade u srijedu

Iako su ostali sindikati, čini se, pristali, Matica hrvatskih sindikata na čelu s Vilimom Ribićem, neće pristati na ponudu Vlade, ako se Vlada ne obveže da će po izlasku iz krize zaposlenima vratiti neisplaćene božićnice i regrese.

'Od tri sindikata zdravstvene djelatnosti dva suglasna s time, jedan sindikat socijalne skrbi i sindikat u kulturi, dakle očekujemo da će i sindikati od strane odgoja i obrazovanja, naći svoj način da podrže ove izmjene ovog temeljnog ugovora', ističe ministar rada Mirando Mrsić.

'Mi nećemo prihvatiti ponudu ako se Vlada ne obveže da će po izlasku iz krize to ljudima vratiti', poručio je Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene