Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj odmora

Vladin povratak s godišnjeg: Top prioritet i dalje investicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već je prvi radni dan u Vladi premijer Zoran Milanović pokazao kako nije raspoložen za odgovaranje na novinarska pitanja, pa ga je osiguranje autom uvezlo u dvorište zgrade Vlade.

Premijer Zoran Milanović se vratio s godišnjeg odmora kao i nekoliko njegovih ministara. Oni koji rade predviđaju vruću političku jesen, prepunu posla. 'Bit će vruće meteorološki, ali i radno', rekao je pred vladom Neven Mimica.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Vlada će se u drugom dijelu godine koncentrirati na gospodarstvo, na izvlačenje zemlje iz krize, i to kroz privlačenje stranih investitora.

>> EVO koja goruća pitanja čekaju Vladu po povratku s odmora

'Ja idem u Kinu, da pokušamo dogovoriti neke konkretne projekte da se više otvorimo prema stranim investitorima', rekao je Gordan Maras, ministar malog i srednjeg poduzetništva.

Jesen će biti u znaku investicija. Njima se bavi više resora. Ministri će se baviti i otvaranjem novih radnih mjesta. Svaki na svoj način.

'Moramo riješiti tržište nekretnina Pos plus riješiti postojeće nekretnine napraviti nove i zaposliti ljude ali i riješiti problem najmova stanova', rekao je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva.

Prioritet ministra Hajdaša Dončića je i povezivanje hrvatskog juga. Pelješki most, ali i koridor kroz BiH projekti su za koje dovršavamo prikupljanje podataka i čekamo odgovor Europe.

'Mi smo u načelnim razgovorima dobili signale Europske komisije da su spremni financirati povezivanje hrvatskog juga. Više ne govorimo o hrvatskom, već europskom teritoriju', rekao je Siniša Hajdaš Dončić, ministar prometa i infrastrukture.

Europska pitanja i dalje su nam važna al prioritet je definitivno gospodarstvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene