Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vlada: 'Razriješiti trojicu potpredsjednika HFP-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada danas je Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) predložila razrješenje trojice potpredsjednika HFP-a - Ivana Gotovca, Josipa Matanovića i Roberta Pešu, koji su pritvoreni zbog sumnje u korupciju.

- Ti su potpredsjednici HFP-a uključeni u inkriminirane radnje i pod istragom su, pa predlažemo Upravnom odboru da ih razriješi, izjavio je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade, koja je danas odlučila i osnovati radnu skupinu koja bi trebala pripremiti novi organizacijski oblik institucije koja bi, umjesto HFP-a, obavljala posao oko privatizacije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Slika nije dostupna Odlazi u povijest Napravljen konačan korak prema gašenju HFP-a

Naime, premijer Sanader je nakon izbijanja korupcijske afere u HFP-u najavio ukidanje HFP-a te osnivanje nove institucije, vjerojatno agencije, koja bi nastavila privatizacijski posao.

Prema Vladinoj odluci, radnu skupinu činili bi predstavnici Ureda
Predsjednika, Vlade, MUP-a, Državnog odvjetništva, USKOK-a, Ureda za sprječavanje pranja novca, Državnog ureda za reviziju, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Sigurnosno-obavještajne agencije, Ekonomskog instituta i zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Odluka na snagu stupa odmah, a rok za zakonsko predlaganje nove institucije je 15. srpnja.

Premijer Sanader izvijestio je članove Vlade da je osnivanje radne skupine jutros dogovoreno na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, gdje je, kazao je, državni vrh dogovorio nastavak antikorupcijske borbe.

Vlada će, istaknuo je, tu borbu pomoći u svim svojim resorima, kako nužnim zakonskim izmjenama, tako i logistički.

- Nakon ove akcije (u HFP-u) više ništa neće biti isto, poručio je
Sanader.

U prilog intenziviranju suzbijanja korupcije i organiziranog
kriminala, Vlada je Saboru na usvajanje uputila konačni tekst izmjena Zakona o USKOK-u, kojima se, među ostalim, taksativno nabrajaju kaznena djela u nadležnosti USKOK-a (npr. zlouporaba položaja i ovlasti, izbjegavanje carinskog nadzora).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene