Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatovreni dio sjednice

Vlada prihvatila nacionalu platformu za smanjenje rizika od katastrofa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice prihvatila odluku o održavanju Konferencije Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Nacionalne platforme mogu se objasniti kao forumi ili sustavi za usuglašavanje stavova o potrebama djelovanja u smanjenju rizika od katastrofa, procjenjivanje opasnosti, usuglašavanje aktivnosti, poticanje i postizanje najkvalitetnijeg odgovora na prijetnje i rizike od katastrofa na nacionalnoj razini, navodi se u priopćenju. Hrvatska kao članica Ujedinjenih naroda je u obvezi uspostaviti nacionalu platformu za smanjenje rizika od katastrofa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Prihvaćena je i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Makedonije o suradnji u zaštiti od prirodnih i tehničko - tehnoloških katastrofa. Vlada Republike Hrvatske je donijela i zaključak o objavi Javnog poziva za predlaganje kandidata za predsjednika Upravnog vijeća Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga. Vlada RH je uputila na mišljenje Hrvatskom saboru više zakonskih prijedloga koje su u saborsku proceduru uputili klubovi zastupnika.

Na prijedlog Vlade RH Davor Ivo Stier je razriješen s dužnosti savjetnika predsjednika Vlade RH radi odlaska na novu dužnost te je imenovan zamjenikom predstojnice Ureda predsjednika Vlade RH. Na prijedlog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu s dužnosti predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji razriješen je Radovan Juričić a ovlast pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji do imenovanja novog predstojnika na temelju provedenog javnog natječaja je dana Mladenu Tomljanoviću. Vlada RH je predložila Skupštini Društva Hrvatske poštanske banske d. d. da s dužnosti člana Nadzornog odbora Društva opozove dr. sc. Miru Kovačića a na to mjesto imenuje se Maja Vrtarić, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene