Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice prihvatila odluku o održavanju Konferencije Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.


Nacionalne platforme mogu se objasniti kao forumi ili sustavi za usuglašavanje stavova o potrebama djelovanja u smanjenju rizika od katastrofa, procjenjivanje opasnosti, usuglašavanje aktivnosti, poticanje i postizanje najkvalitetnijeg odgovora na prijetnje i rizike od katastrofa na nacionalnoj razini, navodi se u priopćenju. Hrvatska kao članica Ujedinjenih naroda je u obvezi uspostaviti nacionalu platformu za smanjenje rizika od katastrofa.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković u Maclju položio vijenac pred zajedničkom grobnicom pokraj spomen-crkve Muke Isusove Plenković i Medved položili vijence u Maclju: "Prisjećamo se tisuća koji su u kolonama smrti ubijani bez suda i zatrpani bez groba" Zlata Đurđević Nastavlja se rat premijera i Milanovića oko izbora šefa Vrhovnog suda, iz Vlade poslali priopćenje o programu Zlate Đurđević

Prihvaćena je i odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Makedonije o suradnji u zaštiti od prirodnih i tehničko - tehnoloških katastrofa. Vlada Republike Hrvatske je donijela i zaključak o objavi Javnog poziva za predlaganje kandidata za predsjednika Upravnog vijeća Agencije za regulaciju tržišta željezničkih usluga. Vlada RH je uputila na mišljenje Hrvatskom saboru više zakonskih prijedloga koje su u saborsku proceduru uputili klubovi zastupnika.

Na prijedlog Vlade RH Davor Ivo Stier je razriješen s dužnosti savjetnika predsjednika Vlade RH radi odlaska na novu dužnost te je imenovan zamjenikom predstojnice Ureda predsjednika Vlade RH. Na prijedlog državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu s dužnosti predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji razriješen je Radovan Juričić a ovlast pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji do imenovanja novog predstojnika na temelju provedenog javnog natječaja je dana Mladenu Tomljanoviću. Vlada RH je predložila Skupštini Društva Hrvatske poštanske banske d. d. da s dužnosti člana Nadzornog odbora Društva opozove dr. sc. Miru Kovačića a na to mjesto imenuje se Maja Vrtarić, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.