Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je izmijenila dva zakona uvidjevši vlastite propuste. Akcija zaustavljanja rada na crno i popularnog fuša zapela je.


Od odredbe po kojoj vam ne može pomoći nitko tko ne stanuje unutar 500 metara od vaše kuće odustalo se. Razlog - u pitanje su primjerice došle berbe grožđa ili sitni popravci kod susjeda. U Zakonu o radu promijenjene su odredbe o određivanju radnog vremena.

Vezani članci Sabornica U Saboru o izmjenama zakona o prekidu trudnoće: "Nije isto kada nastaje ljudski život i kada nastaje ljudska osoba" Sanja Barić Ustavna stručnjakinja o slučaju Čavajda: "U slučaju da RH ne poštuje zakone i Ustav, ova nesretna gospođa će to morati učiniti u Sloveniji. A potom će Hrvatska odgovarati"

>> Vlada mijenja odredbe o 'fušu': Susjedi dalji od 500 metara ipak će moći pomagati

Zbog štednje Vlada je najavila ukidanje naknada za članove povjerenstava i radnih tijela koji rade u državnoj službi, a naknade za stručnjake se smanjuju.

'Temeljni cilj je naći još više prostora za uštede i racionalizaciju i odgovorno ponašanje prema novcu poreznih obveznika i zašto kažem još više rada i još više reda i još više rada', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju