Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marić ne razmišlja o ostavci

Vlada za izvanrednog povjerenika za Agrokor predložila Antu Ramljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici predložila Antu Ramljaka za izvanrednog povjerenika za Agrokor.

"Nakon što je Trgovački sud u Zagrebu obavijestio Vladu Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta o zahtjevu koncerna Agrokor za pokretanje postupka izvanredne uprave nad navedenim dužnikom i nad svim njegovim ovisnim i povezanim društvima, Vlada Republike Hrvatske će, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, donijeti odluku o prijedlogu za imenovanje izvanrednog povjerenika te takvu odluku bez odgađanja dostaviti sudu", navodi se u priopćenju Vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Andrej Plenković Zadnji dan kampanje Plenković vrlo ležerno komentirao snimke na kojima vrijeđa DP i Most: Na jedno je zamalo umro od smijeha

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u nedjelju je ekskluzivno za Novu TV potvrdio kako će povjerenik biti Hrvat.

8:51 Prijedlog je jednoglasno usvojen. Ministar financija Zdravko Marić nije se izuzeo kao kod donošenja lex Agrokora.

8:50 "Ovo je potez koji će dovesti do smirivanja cijele situacije. Ovo nije situacija usmjerena na spašavanje bilo čije kože već hrvatskog gospodarstva", kazao je ministar pravosuđa Ante Šprlje i dodao da će nadležna tijela utvrđivati odgovornost osoba koja su odgovorna za ovakvu situaciju.

8:49 "Ovo ne znači amnestiju za one koji su nas doveli u ovakvo stanje", kazao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

8:49 Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić istaknuo je da će OPG-ovi biti namireni.

"Sad se može vidjeti pravi smjer u kojemu Vlada ide", kazao je Tolušić.

8:47 "Svi oni koji su govorili da dobavljači trebaju čekati 15 mjeseci za isplatu robe. Mali dobavljači i oni s najviše tereta bit će prioritet, kao i plaće zaposlenika", kazala je Dalić.

8:46 Ministrica gospodarstva Martina Dalić rekla je kako se problem danas počinje rješavati.

"Sve ono što se zbivalo do danas ustvari je bilo praćeno usložnjavanjem problema i neizvjesnošću. Od danas, dan po dan, korak po korak taj se problem počinje postepeno razrješavati. U srcu zakona i aktivnosti je isplata dobavljača i uklanjanje pijeska koji je upao u kotače sustava Agrokora. Nadam se da će to tijekom ovog tjedna biti zaustavljeno i okrenuto u suprotnom smjeru", kazala je Dalić. Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Retorika i politika Pogrebni govor za Agrokor 8:45 "Važno je da danas tokom dana napravimo hodogram svih aktivnosti koje će uslijediti. Vlada od ovoga trenutka preuzima odgovornost i kreće u rješavanje problema. Očekujem podršku svih ministara", kazao je Plenković.

8:44 "Osigurat ćemo isplatu plaća radnicima te isplatu dobavljačima, a doći će do deblokade računa. U drugoj fazi slijedi proces restrukturiranja", kazao je Plenković.

8:42 "On je iskusni stručnjak i zahvaljujem mu se što je prihvatio. Vlada preuzima odgovornost. Našim izjavama osigurali smo da ne dođe do panike na financijskom tržištu. Osigurali smo i opskrbu Agrokorovih dućana. Sada donosimo političku odluku u trenutku kada ćemo ovaj visoki plimni val spustiti ne možda na razinu bonace, ali barem laganog popodnevnog maestrala", kazao je Plenković.

8:39 "Ovo je tema koja je zaokupirala pozornost naše javnosti, ali i susjednih zemalja. Prošli tjedan u Saboru je usvojen zakon, a  Agrokor je podnio zahtjev Trgovačkom sudu. Riječ je o političkom pitanju i ključnom gospodarskom i financijskom pitanju. Predlažemo da novi povjerenik bude Ante Ramljak", kazao je Plenković. 

8:25 Stigao je i ministar financija Zdravko Marić koji se prošli put kad se donosio lex Agrokor izuzeo.

Na pitanje hoće li danas glasovati odgovara:

"Vidjet ćete, ovo je sada nova faza", poručio je i dodao kako ne razmišlja o ostavci.

8:20 Ministar obrane Damir Krstičević uoči sjednice poručio je kako će se uskoro znati tko će biti Vladin povjerenik za Agrokor.

"Sad je najbitnije da radnici Agrokora dobiju plaću. Imamo podršku Mosta i uspjet ćemo u tome", kazao je Krstičević i dodao kako on zna tko će biti povjerenik te da će se sve uskoro saznati.

8:15 Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić uoči sjednice kazao je kako će se nakon sjednice Vlade održati tiskovna konferencija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene