Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovanje u ponedjeljak

Plenković ekskluzivno za Novu TV: "Vladin povjerenik za Agrokor bit će Hrvat"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon brojnih razgovora i pregovora, u Banskim dvorima pala je odluka o izvanrednom povjereniku za Agrokor. Sjednica, na kojoj bi on trebao biti imenovan, sazvana je za sutra rano ujutro.

Tko će to biti - u Vladi još ne otkrivaju. Ali za Novu TV premijer Andrej Plenković ekskluzivno je potvrdio: Vladin izbor je Hrvat!

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

Oči radnika, dobavljača Agrokora, ali i bankara uprte su u Banske dvore. Izvanredna sjednica Vlade sazvana nikad ranije, u ponedjeljak već u 8.30 sati. Tema samo jedna: potvrda povjerenika za koncern. Premijer za Novu TV otkriva - bit će to domaći stručnjak.

„Je li Hrvat u pitanju“, pitali smo premijera.  „Da“, odgovora on.

Vladina stručnjaka čeka težak zadatak. Dobavljači su u blokadi. Radnici do petka očekuju plaće. Preduvjet - deblokada tvrtki i novi kredit.

"Stranac bi bio bolji izvor"

Bivši Mostov ministar gospodarstva je uvjeren kako bi stranac bio bolji izbor.

„Mislim da bi jedna neutralna osoba, kojih je mislim u Hrvatskoj vrlo malo ili stručnjak iz inozemstva za upravljanje sustavom kao što je Agrokor, vjerojatno bio najpogodniji“, kaže Tomislav Panenić.

Oporba od povjerenika očekuje brze poteze.

„U jednom danu mora zatražiti kredit kako bi poslao poruku dobavljačima da nastave opskrbu. Ako se to ne dogodi u utorak ili srijedu, Vlada će vjerojatno govoriti da su Ivica Račan ili Franjo Tuđman krivi za propast Agrokora“, kaže Ivan Vrdoljak.

Nakon što je SDP najavio telefon pomoći za radnike i dobavljače, stigla je žestoka reakcija prokuristice Kraša. Bernardiću poruka - ne treba nam dušebrižništvo!  A svim političarima kritika - nije vas bilo kad smo posljednja dva mjeseca tražili pomoć!

„Ne sjećam se da su tražili pomoć od svih političkih stranaka, ali ajmo vjerovati. A kako vjerovati onom koji se grli s Todorićem“, kaže Franko Vidović.

Bernardić: "Zašto su šutjeli"

Davor Bernardić pita se zašto su šutjeli ako su znali za stanje dva mjeseca.

„Jedino što mogu je pozvati državne institucije da istraže slučaj“, kaže Bernardić.

SDP kreće i u opoziv ministra financija. Ključan će, kao i u Karamarkovu slučaju biti Most. Buljevu potporu Marić nema. Panenić ga zasad brani.

„Nemoguće je izuzeti se da on ne bude prisutan, prema tome ja ću i ovako pozvati da se on uključi u to, a za ove objede - to je o tom potom“, kaže Panenić.

Vladina povjerenika treba potvrditi i Trgovački sud. Tek tada toranj dobiva novog šefa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene