Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjednici

Vlada objavila nove cijene goriva

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o novoj cijeni goriva.

U ponedjeljak je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14-dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1245 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 EUR/kg smjesa propan-butan za boce, odnosno 0,3716 EUR/kg za velike spremnike.

Ilustracija Nove cijene goriva Foto: Vlada RH

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14-dnevno razdoblje.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. IZ MINUTE U MINUTU Plenković kaže da su oni najbolji izbor. Stigla snažna poruka: "Ogadit će ljudima politiku, a HDZ je tu najmanji problem"

Nove cijene iznosit će:
• 1,56 EUR/l za benzinsko gorivo (povećanje 0,02 EUR/l)
• 1,45 EUR/l za dizelsko gorivo (smanjenje 0,01 EUR/l)
• 0,91 EUR/l za plavi dizel (smanjenje 0,01 EUR/l)
• 1,15 EUR/kg UNP za spremnike (smanjenje 0,03 EUR/kg)
• 1,71 EUR/kg UNP za boce (smanjenje 0,03 EUR/kg).

Donesena je i Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju.

Pročitajte i ovo Mislav Kolakušić Objava na Facebooku VIDEO Oglasio se Mislav Kolakušić: "HDZ je zločinačka organizacija, a samo jedna opcija može donijeti promjene"

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokopan je Majka pronašla ljudsku kost u sinovoj kolekciji: Kada su otkrili kome pripada, uslijedio je šok

Ilustracija Nove cijene plina Foto: Vlada RH

Vlada Republike Hrvatske je izmjenama Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju tijekom 2022. godine u devet navrata snižavala visinu trošarine na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo te u prosincu 2022. godine i na loživo ulje radi ublažavanja rasta maloprodajne cijene energenata, a od početka 2023. u dvadeset i sedam navrata.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Dobra vijest za mnoge Porezna uprava objavila kada počinje isplata povrata poreza i do kada će svima sjesti novac

S obzirom na to da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata te da su snižavane visine trošarine tijekom 2022. i 2023. godine, predloženom izmjenom Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju radi sprečavanja njihovih negativnih utjecaja predlaže se snižavanje visine trošarine za najprodavanije energente bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo, za razdoblje od 23. travnja do 6. svibnja 2024., i to za 56,31 eura na 1.000,00 litara bezolovnog motornog benzina i 23,13 eura na 1.000,00 litara dizelskog goriva odnosno 0,0563 eura po litri bezolovnog motornog benzina, 0,0231 eura po litri dizelskog goriva.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene