Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu na kojoj je usvojila Uredbu o novim cijenama goriva koje će na snagu stupiti u utorak.


Vlada je u ponedjeljak održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena goriva. Donošenjem Uredbe cijena naftnih derivata će pasti. Tako će od utorka benzin biti 11,30 kn po litri (smanjenje za 0,70 kn), dizel 12,14 kn po litri (smanjenje za 0,66 kn) i plavi dizel 8,50 kn po litri (smanjenje za 0,66 kn), izvijestila je Vlada Republike Hrvatske.

Da nema mjera Vlade benzin bi bio 13,19 kn po litri, dizel 14,49 kn po litri, a plavi dizel 9,40 kn po litri.

Ilustracija Nove cijene goriva (Foto: Vlada RH)

Gorivo - 1 Dnevnik Nove TV doznaje nove cijene goriva: Pogledajte koliko ćemo plaćati od utorka

Benzinska postaja, ilustracija Na pumpi u Međimurju danima točili pogrešno gorivo: "Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi i stalo"

"Sukladno donesenoj Uredbi dosadašnji način izračuna najviših cijena se primjenjuje i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u RH, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kn po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kn", podsjetili su iz Vlade.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju