Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica operacije Oluja

Vlada promijenila protokol obljetnice Oluje u Kninu: "Ne bojimo se zvižduka"

Slavlje na Kninskoj tvrđavi i trgu (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Slavlje na Kninskoj tvrđavi i trgu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Slavlje na Kninskoj tvrđavi i trgu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Slavlje na Kninskoj tvrđavi i trgu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Slavlje na Kninskoj tvrđavi i trgu (Foto: Dnevnik.hr) Slavlje na Kninskoj tvrđavi i trgu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Slavlje na Kninskoj tvrđavi i trgu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/3 >>
Dvanaest dana uoči obljetnice Oluje Vlada je popustila braniteljskim zahtjevima oko kninske proslave i promijenila protokol. Slavit će se i na središnjem trgu, ali i na kninskoj tvrđavi. Vladajući ne očekuju podjele, a bude li ih, poručuju da se i sa zvižducima mogu nositi.

Na kninskoj tvrđavi i 23 godine nakon Oluje podiže se zastava, prisjeća se na poginule branitelje i zračni prelet. Hrvatski državni vrh bit će zajedno, s manjim brojem uzvanika. A neposredno prije uspona rezervirano je vrijeme za polaganje vijenaca.

Pročitajte i ovo Hrvatski vojnici u Kninu zbog priprema proslave 25. obljetnice Oluje - 1 Odgovorno i dostojanstveno Ponovno problemi? Neki na proslavu obljetnice Oluje planiraju doći u majicama s natpisom ZDS. Brigadir iz Knina svima poslao poruku Slika nije dostupna 4. i 5. kolovoza Predstavljen program obilježavanja Oluje u Kninu, objavili i epidemološke mjere

"Na trgu odajemo poštovanje prema suborcima koji su poginuli. Na Tvrđavi je završen rat", rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

Glavne političke poruke ove će se godine poslati s govornice na središnjem gradskom trgu prije nego se kninske ulice užare.

"Trebamo svi zajedno s našim državnim vrhom to proslaviti dolje na trgu. Jednostavno s hrvatskim narodom, našim roditeljima i djecom", smatra Miljenko Kolobarić, predsjednik Zbora gardijskih brigada.
Organizatori s kojima su se danima sporili na kraju su popustili i pristali na mijenjanje protokola.

"Ako je to dan hrvatskih branitelja, pa treba se barem taj jedan od 365, pitati i nas. A svima onima koji misle zviždati, nećemo im dozvoliti da nam uzmu taj dan i neće se skrivati iza nas", tvrdi Zoran Maras iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Ministar obrane Krstičević navodi kako se vladajući nemaju razloga da se pribojavaju zviždanja na središnjem gradskom trgu, a ukoliko ih i bude, smatra da se mogu s time nositi. Zadnjem se u Kninu zviždalo Zoranu Milanoviću.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić htio bi izbjeći moguće neugodnosti."Ne bih volio da se nešto događa što nije primjereno. No, u svakom slučaju, ovo je demokratska zemlja i u demokratskoj zemlji ljudi imaju pravo iznositi svoje mišljenje. Naravno, u skladu sa zakonom i moralom", govori gradonačelnik Knina.

Detalje koji se bruse sutra će u Kninu i službeno objaviti. Dovoljno rano da se nesuglasice oko slavlja - bude li ih još izglade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene