Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska vlada i mađarska naftna kompanija MOL objavile su zajedničku izjavu s ciljem da, navode, razjasne kontradiktorne izjave koje se pojavljuju u medijima nakon donošenja privremene arbitražne sudske odluke o pravima prodaje dionica Ine od 16. kolovoza.


U zajedničkoj izjavi navodi se da MOL u ostvarivanju svojih raznih prava, uključujući ona koja se odnose na njihove dionice u društvu INA d.d., mora osigurati da u svakom trenutku postupa u najboljim poslovnim interesima društva INA d.d.

Vezani članci Slika nije dostupna MOL traži isplatu 2 milijarde kuna Slika nije dostupna Američki milijarder želi MOL-ov udio u INA-i

Također, MOL se mora pobrinuti da će u slučaju bilo kakve prodaje svog dioničkog udjela u društvu INA d.d. osigurati da će se kupac obvezati da će kao dioničar društva INA d.d. preuzeti obveze MOL-a te stoga i snositi posljedice rješenja arbitražnog suda u odnosu na valjanost ugovora vezanih za međudioničarske odnose unutar društva INA d.d.

Vrdoljak: MOL-ovo priopćenje nije u potpunosti točno

Podsjetimo, nakon što je međunarodni sud razmatrio odluku o privremenoj zabrani trgovanja dionicama INA-e, kako za MOL tako i za hrvatsku državu, Vlada je objavila da je arbitražni sud izdao privremene mjere protiv MOL-a koji ne sprečavaju, ali ograničavaju pravo MOL-a na prodaju dionica Ine dok je MOL oštro demantirao te navode. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook