Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava prodaje dionca Ine

Vlada i MOL objavili zajedničku izjavu o privremenim mjerama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vlada i mađarska naftna kompanija MOL objavile su zajedničku izjavu s ciljem da, navode, razjasne kontradiktorne izjave koje se pojavljuju u medijima nakon donošenja privremene arbitražne sudske odluke o pravima prodaje dionica Ine od 16. kolovoza.

U zajedničkoj izjavi navodi se da MOL u ostvarivanju svojih raznih prava, uključujući ona koja se odnose na njihove dionice u društvu INA d.d., mora osigurati da u svakom trenutku postupa u najboljim poslovnim interesima društva INA d.d.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

Također, MOL se mora pobrinuti da će u slučaju bilo kakve prodaje svog dioničkog udjela u društvu INA d.d. osigurati da će se kupac obvezati da će kao dioničar društva INA d.d. preuzeti obveze MOL-a te stoga i snositi posljedice rješenja arbitražnog suda u odnosu na valjanost ugovora vezanih za međudioničarske odnose unutar društva INA d.d.

Vrdoljak: MOL-ovo priopćenje nije u potpunosti točno

Podsjetimo, nakon što je međunarodni sud razmatrio odluku o privremenoj zabrani trgovanja dionicama INA-e, kako za MOL tako i za hrvatsku državu, Vlada je objavila da je arbitražni sud izdao privremene mjere protiv MOL-a koji ne sprečavaju, ali ograničavaju pravo MOL-a na prodaju dionica Ine dok je MOL oštro demantirao te navode. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene