Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U hrvatskoj Vladi potpisan je danas sporazum o međusobnom darivanju nekretnina između države i Zagrebačke nadbiskupije kojim je otvorena mogućnost za uspostavu bjelovarsko-križevačke biskupije.


Premijerka Jadranka Kosor, zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, župnik crkve sv. Marka Križevčanina Mario Kušenić te ravnatelj Državnog arhiva u Bjelovaru Željko Pleskalt potpisali su sporazum kojim se Zagrebačkoj nadbiskupiji dodjeljuje zgrada u Bjelovaru, a nadbiskupija se odriče prava da traži povrat zemljišta na području župe sv. Marka.

Vezani članci Procesija \ Završila procesija ''Za križen'' na Hvaru: Nije bilo gužve ni grupiranja, policija je sve pratila Kafići na Cvjetnom trgu (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Koje nas mjere očekuju za blagdane: Terase ostaju otvorene, nema propusnica, ali moguće nove mjere za Grad Zagreb i još tri županije?

'To je sporazum o međusobnom darivanju, a nadbiskupija će k tome vladi dati šest milijuna kuna kao razliku koja se konstatirala u procjeni obiju nekretnina', rekao je nakon potpisivanja kardinal Bozanić. Naglasio je da se današnjim potpisivanjem otvara mogućnost za uspostavu bjelovarsko-križevačke biskupije u Bjelovaru. U zgradi koju dobiva Zagrebačka nadbiskupija postavit će se, naime, središnja ustanova nove biskupije. Kosor je naglasila da je današnjim potpisivanjem dana snažna potpora osnutku bjelovarsko-križevačke biskupije. (Hina)