Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najprije se opremaju kuće stradalima u poplavi koji su privremeno zbrinuti u turističkim objektima, potom onima koji su privremeno zbrinuti u objektima organiziranog smještaja te na kraju onima koji su zbrinuti kod rodbine i prijatelja.


U roku sedam dana nakon što im budu obnovljene kuće i stanovi stradali u poplavi, stanovnici Vukovarsko-srijemske županije trebali bi, temeljem današnje odluke Vlade, dobiti kompletan namještaj i bijelu tehniku nužne za normalan život.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković: ''Mjere počele djelovati, za dva do tri tjedna možemo očekivati vrhunac epidemije'', Beroš upozorio na jedan veliki problem Namještaj preko interneta - 4 ''Nikad ne kupujte namještaj preko interneta!'': Nisu mogli vjerovati očima da ih je netko tako preveslao

Vlada je na sjednici donijela odluku o opremanju obiteljskih kuća i stanova oštećenih i uništenih od poplava u sklopu Programa obnove i saniranja katastrofe na području Vukovarsko–srijemske županije.

Odlukom se definiraju okviri opremanja te kompletan opis namještaja i opreme, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić,

Opremanje je vezano uz proces obnove, dodao je Grčić, tako da bi u roku sedam dana od obnove kuća i stanova svi stradali stanovnici trebali dobiti namještaj i opremu da mogu normalno živjeti u obnovljenim domovima.

Milanović: Možemo govoriti o malom rastu zaposlenosti, a to je možda i važnije od nezaposlenosti

'Cijeli program financijski je težak 30 milijuna kuna i procjenjuje se da bi to trebalo biti dovoljno za opremanje', kazao je Grčić.

Utvrđen je i red prvenstva opremanja - najprije se opremaju kuće stradalima u poplavi koji su privremeno zbrinuti u turističkim objektima (hoteli, apartmanska naselja), zatim onima koji su privremeno zbrinuti u objektima organiziranog smještaja (prognanička naselja, ostali objekti kolektivnog smještaja), a slijede privremeno zbrinuti kod rodbine ili prijatelja, te ostali korisnici prava na potporu u opremanju kuća i stanova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook