Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dalje se čeka odluka o novom ministru branitelja, odnosno hoće li premijer Tihomir Orešković za tu vruću fotelju predložiti Milijana Brkića, desnu ruku Tomislava Karamarka.


Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, nakon što je predstavio smjernice proračuna, izbjegao je komentirati slučaj Milijana Brkića. Iz Vladina ureda za odnose s javnošću poručili su kako to danas nije tema.

Vezani članci Slika nije dostupna Brigadni general na čelu Ministarstva branitelja Slika nije dostupna Premijer Orešković o Milijanu Brkiću kao ministru branitelja

Dio javnosti očekivao je, s obzirom na najave nekih medija, da će premijer Orešković na današnjoj sjednici Vlade predložiti Milijana Brkića kao kandidata za ministra branitelja, no to se nije dogodilo, ali i ne mora.

Naime, prema proceduri, kandidate za ministra predlaže premijer, a ne Vlada.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković novog ministra dužan je predložiti Saboru koji mu i izglasava povjerenje za što je potrebno 76 glasova zastupnika.

Prije glasovanja o povjerenju, rasprava o predloženom kandidatu za ministra branitelja provodi se na radnom tijelu Sabora u čijem su djelokrugu pitanja iz nadležnosti središnjeg tijela državne uprave čijim se čelnikom kandidat predlaže imenovati, odnosno u ovom slučaju Odboru za ratne veterane.

Nakon toga o kandidatu za ministra glasuju svi zastupnici na sjednici Sabora, bez rasprave, a da bi i postao ministar mora dobiti podršku najmanje 76 zastupnika, odnosno natpolovičnu većinu.

Podsjećamo, premijer još uvijek nije odlučio ni što će biti s ravnateljem SOA-e Draganom Lozančićem.

Premijer Orešković sastao se u srijedu s potpredsjednicima Vlade, Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom te ministarskim kanidatom Milijanom Brkićem kojeg opet 'trese' afera 'diploma'. Detalji tog sastanka kao i premijerova odluka o tome hoće li Brkić biti ministar branitelja nisu poznati.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju