Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj iz Samobora s dvoje male djece mogla bi završiti na ulici. Ispostavilo se da stan koji su kupili preko agencije za nekretnine nema čiste papire. Novi vlasnik, tvrde, od njih traži da ponovno plate stan koji su već platili. Pri kupnji nekretnina, opreza, čini se, nikad dosta.


Na prvi pogled idilična slika, no Admir i Snježana misle samo na jedno. Hoće li ostati bez krova nad glavom? Obitelj Admirove supruge prodala je stan na Trešnjevci i kupila novi u Samoboru prije 10 godina. Pošteno su ga, tvrde, platili 100 tisuća tadašnjih maraka. Nakon nekog vremena - počinju problemi s papirima.

Vezani članci Stan pušača Gnjusno! Očistili dom pušača nakon 21 godine, čak je i unutrašnjost hladnjaka bila obojena Samobor - 2 Nadomak Zagrebu i okružen zelenilom, ovaj grad san je mnogih, ali ima i problema: "Dovoljno smo mali da bismo bili veliki, ali i dovoljno veliki da bismo bili mali"

'Postojeći ugovor pokazuje da nema nikakvih opterećenja, nakon godinu dana se pojavio novi vlasnik koji traži cifru novca koju mi ne možemo platiti', kaže Amir.

Da bi se mogli upisati kao vlasnici, trebali bi platiti za njihovu obitelj nedostižnih 49 tisuća eura. Stan su kupili preko agencije i zato su bili sigurni da su papiri čisti. Na sudu su im rekli da su trebali biti pažljiviji i da moraju platiti ili izaći iz stana.

Admir kaže kako shvaća da novi vlasnik samo želi podmiriti dugove koje ima s bivšim vlasnikom zgrade. Krivi agenciju koja je pak odbila komentirati slučaj. Mujkanovići se nadaju da će s novim vlasnikom zgrade uspjeti pronaći zajednički jezik i da neće s dvoje male djece završiti na ulici.