Biblija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Biblija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić, koji je krajem prošle godine snimljen kako učenicima govori o strijeljanju nekih hrvatskih političara, Hrvate naziva "nezahvalnom stokom" te opravdava ratnog zločinca Ratka Mladića, nepravomoćno je izgubio radni spor protiv zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koja mu je izvanredno otkazala ugovor o radu.


Bagarićeva odvjetnica Sanja Tafra Hini je potvrdila da je Općinski radni sud u Zagrebu presudio u korist škole, ali da će, s obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi, podnijeti žalbu o kojoj će odlučiti Županijski sud.

Vezani članci Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica Društvene mreže pune gnjusnih komentara zbog uhićenja u Zambiji: "Vidimo pojavu rasizma, transfobije, govora mržnje" Bibilija (Foto: Dnevnik.hr) Javio se vjeroučitelj čiji je ispad zgrozio Hrvatsku, žali se kako mu je povrijeđena privatnost

Ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Ljiljana Klinger izjavila je u prosincu prošle godine da je postupak za izvanredni otkaz pokrenut kada je potvrđena vjerodostojnost snimke objavljene na portalima.

Portal Index.hr objavio je audio snimku u kojoj vjeroučitelj učenicima na satu govori da treba strijeljati Stjepana Mesića i Vesnu Pusić, za Hrvate govori da su “nezahvalna stoka, debili, kreteni", tvrdi da su Mladićevi zločini nad Bošnjacima bili opravdani, "a mi imamo dudeke" i sl.

Vjeroučitelja je tijekom njegova ispada zabilježio učenik škole, a od njegovih izjava ogradio se i Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije.

Zbog poticanja na nasilje i mržnju Bagariću je krajem prošle godine određen i mjesec dana istražnog zatvora u kaznenom postupku na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koje je zaključilo da je svojim riječima kod učenika“ izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti“.
(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju