Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na satu pozivao na strijeljanje

Javio se vjeroučitelj čiji je ispad zgrozio Hrvatsku, žali se kako mu je povrijeđena privatnost

Bibilija (Foto: Dnevnik.hr)
Bibilija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Vjeroučitelj Krešimir Bagarić prvi se put oglasio nakon što je u medijima objavljena snimka s njegovog sata na kojoj, između ostalog poziva na strijeljanje Vesne Pusić i Stipe Mesića.

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić poslao je portalu Index.hr zahtjev za objavljivanjem ispravka, kako tvrdi, "netočnih i uvredljivih informacija" koje su o njemu objavljene.

Pročitajte i ovo Bibilija (Foto: Dnevnik.hr) Snimili ga učenici Vjeroučitelj Bagarić koji je pozivao na strijeljanje pušten iz Remetinca Slika nije dostupna ''Situacija je ozbiljna'' Ministrica obrazovanja zbog ispada vjeroučitelja u zagrebačku školu šalje psihološku pomoć

Bagarić tvrdi kako su u članku na portalu Index, koji je prvi objavio priču objavljeni "netočni i uvredljivi zaključke da je divljao na nastavi". Tvrdi kako snimka nije autorizirana te da se u nju interveniralo. Naime, glasovi djece na snimci su prikriveni radi zaštite privatnosti, što je u članku jasno naznačeno.

Tvrdi kako mu je povrijeđeno pravo na privatnost pozivajući se na Kazneni zakon koji zabranjuje snimanje i objavljivanje nejavno izgovorenih riječi.

Podsjetimo, krajem godine Krešimiru Bagariću određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

Snimka s njegovog sata vjeronauka u zagrebačkoj osnovnoj školi Matija Gubec šokirala je javnost nakon što je u njoj između ostalog pozivao na strijeljanje Vesne Pusić i Stipe Mesića nakon presude šestorci iz BiH.

Bagarić je ispitan zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene