Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati hrvatski glumac s uspješnom američom karijerom Goran Višnjić, koji u Haagu prati raspravu pred žalbenim vijećem ICTY-ija na ročištu u predmetu 'Gotovina-Markač', u neformalnom razgovoru rekao je da će se snimiti film o genearlu Anti Gotovini.


"Došao sam mu dati potporu jer mislim da je nepravedno što je tu. Jedini razlog zašto ranije nisam bio ovdje jest taj što sam bio uvjeren da će biti oslobođen svih optužbi", rekao je Višnjić, dodajući da je, prema današnjoj raspravi, optimističan u pogledu konačnog ishoda, da je uvjeren u nevinost generala Gotovine i da bi on već danas "trebao odšetati" na slobodu.

Rekao je da je i svojim kolegama s kojima je glumio u poznatoj seriji Hitna služba često govorio o ratu u Hrvatskoj i inzistirao na tome da se te priče prikažu iz njegova kuta i na temelju njegova iskustva te da su neki od tih kolega bili iznenađeni kada su čuli da pred ICTY-em ima i optuženih Hrvata.

Vezani članci Hana Noka (Foto: Duško Marušić/Pixsell) Domaće zvijezde u Puli zasjenila diva u haljini s opako visokim prorezom i ubojitim dekolteom Goran Višnjić (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Posljednje scene filma o Gotovini: Goran Višnjić prvi put u karijeri snima u svom rodnom gradu

>> UŽIVO Mišetić: Zaprepašteni smo koliko su se teze optužbe promijenile!

"Nisam došao ovdje da podržim ratnog zločinca, došao sam podržati i stati uz čovjeka, nositelja visokih odličja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovjedao u operaciji Oluji. U toj operaciji oslobođeno je selo mojih djeda i bake i ja sam na tome zahvalan. Među svojim vojnicima bio je poznat kao vođa koji je inzistirao na poštivanju etičkog vojnog kodeksa. Nisam ovdje da bih držao govore i propodvjedao bilo kome. Znam za plemenite napore ICTY-a da pokuša donijeti mir u regiji. Došao sam ovdje da ljubazno zamolim Sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom. Mislim da smo svi ovdje na kraju krajeva zbog pravde", rekao je Višnjić u kratkoj izjavi i na engleskom jeziku u pauzi sudske rasprave.

U neformalnom razgovoru rekao je da se planira snimiti film o Anti Gotovini, te da se scenarij za taj film već piše. Višnjić bi u njemu trebao tumačiti glavnu ulogu.