Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Podne i pet"

"Visia Croatica" traži da Vlada hitno donese odluku o Imunološkom zavodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici inicijative za spas Imunološkog zavoda "Visia Croatica" zatražili su u petak pred Banskim dvorima da Vlada hitno donese konačnu odluku i omogući im preuzimanje Imunološkog zavoda.

Na konferenciji za novinare simbolično nazvanoj "Podne i pet", "Visiu Croaticu" su podržali predstavnici nevladinih i braniteljskih udruga, koji su istaknuli važnost brze Vladine odluke kako bi se spasio Imunološki zavod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Visia Croatica, nevladine i braniteljske udruge protiv privatizacije Imunološkog Slika nije dostupna Spašavanje Imunološkog 'Iza nas stoji 60 tisuća hrvatskih građana'

Hrvoje Mazija, član Akademije medicinskih znanosti, izjavio je kako je hrvatski narod jasno izrazio želju za spasom Imunološkog, pa stoga čudi što Vlada ni nakon 40 dana nije donijela nikakvu odluku o tome.

Grčić o najavi uvođenja eura: Za ispunjavanje tih kriterija trebat će vremena

Na upit novinara o potrebnim ulaganjima od 100 milijuna kuna u Imunološki, kako bi se nastavila proizvodnja i dobile potrebne dozvole, Mazija je ustvrdio kako je to u ovom trenutku nebitna stvar.

"Kada nam Vlada kaže 'Da' vidjet ćete kojom će se brzinom skupiti dovoljno novaca, ne samo za opstanak već i razvoj Imunološkog", poručio je Mazija.

Jedan od čelnika inicijative Đuro Lubura rekao je da postoje ozbiljni ulagači koji su spremni uložiti novac u Imunološki, no prvenstveni cilj je oko ideje okupiti što više građana, jer je to jedini jamac da Imunološki nikada neće dospjeti u ruke pojedinca.

Podsjetio je kako je Državni ured za upravljanje državnom imovinom potvrdio da je "Visia Croatica" ispunila sve uvjete, pa je sada stvar na politici. "Pozivamo politiku da donese bilo kakvu odluku o Imunološkom", rekao je Lubura.

Najavio je da će Imunološkim zavodom upravljati stručnjaci, odabrani putem javnog natječaja, te izvijestio da ih je do sada podržalo oko 30.000 građana s uplatama od nekih pet milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene