Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među onima koji su svoj ljetni dopust već planirali njih 72,2 posto planira ljetovati u Hrvatskoj.


Slovenci su s prosječnim tripostotnim godišnjim porastom broja posjeta Hrvatskoj među tradicionalno najvjernijim turistima, a tako će biti i ovog ljeta, sudeći po istraživanju koje pokazuje da ove godine njih čak 72 posto planira ljetni godišnji odmor na hrvatskoj obali.

Vezani članci Razlika u broju turista - 7 Policija tvrdi da je prošlog vikenda u Hrvatsku ušlo više od pola milijuna stranaca, a eVisitor kaže 390.000: Istražili smo odakle ta razlika Gužve na graničnim prijelazima u Istri Najudarniji turistički vikend ove sezone: U Istru dosad ušlo više od 130.000 putnika

Ljetni godišnji odmor već je planiralo 37 posto Slovenaca, dok isti postotak dopust neće koristiti izvan mjesta stanovanja, pokazala je anketa koju je u subotu objavila agencija Episcenter.

Među onima koji su svoj ljetni dopust već planirali njih 72,2 posto planira ljetovati u Hrvatskoj, dok će ih u slovenskim odmaralištima boraviti 16.8 posto. Na trećem mjestu planiranih turističkih destinacija je Grčka, a slijede Turska i SAD.

U zadnjih pet godina primjetan je porast broja gostiju koji žele ljetovati u Hrvatskoj, a to potvrđuju i prve ovogodišnje rezervacije, izjavio je za portal slovenskog Telekoma Jože Režonja iz turističke agencije Relax turizem.

Tajni gosti haračili obalom: Svaki treći turist prođe bez osmijeha domaćina

Po njegovim je riječima među Slovencima prisutan porast zanimanja za sve vrste smještaja, a rastu i rezervacije u hotelima s višom kategorijom, u luksuznim apartmanima, te u hotelima s četiri i pet zvjezdica.

Direktor centra Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani Goran Blažić izjavio je kako je lani u Hrvatskoj zabilježeno 1,2 milijuna turističkih posjeta iz Slovenije, a ostvareno je 7,8 milijuna noćenja. Zadnjih godina broj turista iz Slovenije povećavao se stopom od tri posto godišnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook