Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fali nam vedrine

Tajni gosti haračili obalom: Svaki treći turist prođe bez osmijeha domaćina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti u Hrvatskoj žele više osmijeha domaćina. Otkrili su to tajni gosti koji su obilazili jadranske županije i ocjenjivali ljubaznost turističkih djelatnika. Goste na dolasku pozdravi 83% turističkih djelatnika, a na odlasku 76. Zahvali im 65, a nasmiješi im se tek 60%.

Prošle sezone tajni su gosti obišli 1700 lokacija u svih 7 jadranskih županija. Otkrili su da bez osmijeha i zahvale domaćina prođe svaki treći turist, bez pozdrava na odlasku svaki četvrti, a bez pozdrava na dolasku svaki peti.

Pročitajte i ovo Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera? Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

'Možemo zaključit da smo bolji nego prošle godine, rezultati su pokazali poboljšanja', rekla je voditeljica projekta Željka Bakmaz.

Na jedno mjesto 600 kandidata: Ovo je sve traženije zanimanje

'Kod poziva na ponovni dolazak i kod nuđenja dodatnih proizvoda, tu nismo baš najbolji', kaže Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Sunce i more više nisu dovoljni. Gosti sve više traže ljubaznost i dobar dojam, po kojem su Slavonci najbolji, a Istra je na začelju. Dalmacija je otprilike na sredini.

Jednu stvar moramo upamtiti - uz kvalitetnu uslugu, ljubaznost je u turizmu - pola posla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene