Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo 400 intervencija

Više od 1500 vatrogasaca sudjelovalo u sanaciji posljedica kišnog nevremena: Neki postavljali zečje nasipe do ranih jutarnjih sati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Darko Tomas/Cropix
Vatrogasci i dalje rade na uklanjanju posljedica kišnog nevremena, dosad je njih 1505 s 498 vatrogasnih vozila, u gotovo 400 intervencija, ispumpavalo vodu iz objekata, punili su vreće s pijeskom, gradili nasipe i uklanjali stabla i grane s kolnika.

Zbog kišnog nevremena u gotovo 400 intervencija na terenu je bilo 1505 vatrogasaca i 498 vozila.

U mjestu Medsava pored Samobora oko 100 vatrogasaca su do ranih jutarnjih sati izrađivali i postavljali zečje nasipe, a sada su također na terenu i kontroliraju stanje, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zagrebačke županije Dario Kezerić. Dodao je da se stanje stalno prati i da su vatrogasne snage na terenu.

Pročitajte i ovo Kupalište Drava u Varaždinu - 1 Sve je pod vodom FOTO Drava poplavila popularno kupalište: Pogledajte nevjerojatne fotografije

Vatrogasci su intervenirali i u Gradu Zagrebu te području Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Primorsko-goranske te Istarske županije, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) u nedjelju.

Najviše intervencija bilo je na području Primorsko-goranske županije - 98, u kojima je sudjelovalo 404 vatrogasaca sa 114 vatrogasnih vozila.

Velik broj vatrogasaca sudjelovao je i na intervencijama na području Zagrebačke županije, gdje su zabilježene 52 intervencije u kojima je sudjelovao 361 vatrogasac sa 103 vatrogasna vozila, dok je na području Zadarske županije u intervencijama sudjelovalo 174 vatrogasaca, u Zagrebu 133, a na području Istarske županije 106 vatrogasaca.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Save - 6 Grad pod vodom VIDEO/FOTO Nakon vrhunca vodenog vala: Pogledajte kako u nedjelju izgleda Sava

HVZ je također izvijestila da je sa subote na nedjelju, u 00:40 sati, primljena dojava o požaru skladišta, odnosno hale za sakupljane otpada na adresi Križanje Mazija, Briševo, u Zadarskoj županiji te da na intervenciji gašenja požara sudjeluje 28 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, JVP Zadar, DVD "Pljusak" Nin, SIVP Zaton i VZŽ Zadarska. U tijeku je sanacija požara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene