Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je pod vodom

FOTO Drava poplavila popularno kupalište: Pogledajte nevjerojatne fotografije

Kupalište Drava u Varaždinu - 1
Kupalište Drava u Varaždinu - 1 Regionalni tjednik / IVAN AGNEZOVIC
Aktualno Galerija Kupalište Drava u Varaždinu - 1 Kupalište Drava u Varaždinu - 1 Foto: Regionalni tjednik / IVAN AGNEZOVIC Kupalište Drava u Varaždinu - 2 Kupalište Drava u Varaždinu - 2 Foto: Regionalni tjednik / IVAN AGNEZOVIC Kupalište Drava u Varaždinu - 3 Kupalište Drava u Varaždinu - 3 Foto: Regionalni tjednik / IVAN AGNEZOVIC Kupalište Drava u Varaždinu - 4 Kupalište Drava u Varaždinu - 4 Foto: Regionalni tjednik / IVAN AGNEZOVIC +2 Kupalište Drava u Varaždinu - 5 Galerija 1/7 >>
Popularno varaždinsko kupalište poplavljeno je nakon što se u neposrednoj blizini izlila rijeka Drava.

Popularno kupalište Drava u Varaždinu u nedjelju ujutro je pod vodom. Takozvane dravske bazene poplavila je rijeka po kojoj su i dobili ime.

Zbog podizanja podzemnih voda, preplavljen je dio oko samih bazena koji se nalazi ispod razine Drave. Povoljnija situacija i smirivanje očekuje se u nedjelju predvečer te u ponedjeljak kad će početi ispumpavanje vode i sanacija štete, poručili su iz Grada Varaždina. 

Pročitajte i ovo Visok vodostaj rijeke Mure u Murskom Središću - 6 Borba s poplavama VELIKA GALERIJA Na sjeveru zemlje rekordan vodostaj, uspostavljene izvanredne mjere: "Voda raste, pred nama je nekoliko dana borbe"

Unatoč najavljenom smirivanju situacije, nove padaline i velika količina vode pristigla iz Slovenije, dovele su do povećanog vodostaja rijeke Drave, objavio je Grad Varaždin na svojoj internetskoj stranici.

Stanje na terenu u nedjelju su provjerili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Miroslav Marković. Ustanovljeno je da je došlo do plavljenja dijela šume između starog korita Drave i kanala na dijelu od Belih Kipi do Špice, piše Regionalni tjednik.

Pročitajte i ovo Visok vodostaj rijeke Mure u Murskom Središću - 6 Borba s poplavama VELIKA GALERIJA Na sjeveru zemlje rekordan vodostaj, uspostavljene izvanredne mjere: "Voda raste, pred nama je nekoliko dana borbe"

"Djelatnici gradske tvrtke Varkom pravovremeno su demontirali dio postrojenja bazena i time izbjegli veću štetu na uređajima. No, nekoliko stabala u Dravskoj park šumi koja su oslabljena zbog natopljenog korijenja palo je na sjeverni put uz kanal u neposrednoj blizini kupališta, stoga molimo građane da izbjegavaju taj dio šume" rekao je Marković. 

"Situacija je pod kontrolom, vatrogasci su na terenu i uklanjaju drveće, a o svim promjenama ćemo i dalje redovno obavještavati naše sugrađane", dodao je. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene