Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako se obraniti?

Virusi u akciji: Počela sezona viroza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrtićima su počele viroze. Kašalj, promuklost i temperatura samo su neki od simptoma s kojima se mnogi muče posljednjih dana.

Liječnici kažu - virusi su u akciji - rujan im je jedan od omiljenih mjeseci. Manja djeca  posebno su na udaru. 'Dijete može imati vrlo visoku temperaturu, početi povraćati, ukoliko je problem s nadoknadom tekućine, znaju dehidrirati, često je potrebna kraća hospitalizacija', tvrdi liječnik Diana Puževski.

Pročitajte i ovo Bolnica - 3 Oglasila se Alemka Markotić Hrvatskom haraju respiratorne bolesti: "Sve što možemo - imamo, pritisak je velik" Slika nije dostupna Dežurna ambulanta nije otvorena Split: Hitna služba na Firulama u kaosu, liječnik nije došao u ambulantu

Većina se ipak izvuče samo sa slabijom temperaturom, punim nosom i glavoboljom. Nutricionisti savjetuju da lijek umjesto u ljekarni potražite na tržnici. Ukoliko imuni sustav ima s čime reagirati, ukoliko ima municije onda će on odraditi svoj posao i obraniti nas, međutim ako nema s čime, ako nema potencijala onda virus ili bakterija imaju prednost.

Pet obroka voća i povrća na dan posebno ako uključuju šljive, tamno grožđe, mandarine, limune i paprike  dat će tijelu dovoljno municije. A liječnici još dodaju da iskoristite lijepo vrijeme i boravite u prirodi.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene