Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hitna pomoć na Firulama čitav dan je u kaosu, jer se dežurni liječnik službe opće medicine na Mertojaku jutros nije pojavio u ambulanti pa su svi pacijenti pomoć liječnika potražili na Hitnoj.


Gužve s pacijentima Splitom vladaju čitav dan, a svemu je uzrok nepojavljivanje dežurnog liječnika u dežurnoj ambulanti na Mertojaku. Obzirom da je nedjelja i da pacijenti nisu imali drugog izbora, svi su pomoć potražili u Hitnoj pomoći na Firulama.

Vezani članci Nova splitska sveučilišna bolnica mogla bi niknuti u Klisu (Foto: Dnevnik.hr) Investicija od milijardu i pol eura: "Kinezi su za mene najbolji meštri na svijetu, to su pravi ljudi" Hitna pomoć, Split (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Šokantni napad u Splitu: Pijani muškarac nasrnuo sjekirom na ekipu Hitne koja mu je došla pomoći

>> Zbog toga što liječnici ne dežuraju vikednom za pomoć moraju voziti 70 kilometara!

Povećan broj pacijenata rezultat je i sezone gripe i viroza, a u Hitnoj službi na Firulama, iako su zatrpani poslom, moraju pregledati svakog pacijenta, jer ga se nema gdje drugdje poslati.

'Mogućnost pogreške je velika, od 100 pacijenata njih 10 ili 20 posto može biti hitnih pa se svi trebaju pregledati', rekao nam je Miho Sučić, liječnik u Hitnoj na Firulama.

Naglasio je kako mu nije jasno niti poznato zašto dežurna ambulanta nije otvorena i zašto se dežurni liječnik nije pojavio, a dodao je i kako Hitna služba čitav dan radi u nemogućim uvjetima. 'Čitav grad je na nama', istaknuo je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook