Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Virovitica: I HSS traži ostavku gradonačelnika Kožnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostavku virovitičkog gradonačelnika Zvonka Kožnjaka (HDZ), iz čijeg su ureda poslane fotografije Markačevog i Kirinovog božićnog lova na Bilogori, danas su zatražile i gradska i županijska organizacija HSS-a.

U priopćenju za medije HSS ističe kako se do sada nisu obraćali javnosti očekujući da će gradonačelnik Kožnjak biti svjestan što je učinio i da će dati neopozivu ostavku.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Slika nije dostupna HSS zatražio ostavku virovitičko-podravskog župana

"Za sve posljedice koje su proizišle jedini je krivac gradonačelnik Zvonko Kožnjak. U velikoj želji za osobnom promidžbom gradonačelnik je zaposlio referenta za odnose s javnošću, Anđelka Ribića, s jednom jedinom zadaćom - pratiti sve događaje, dokumentirati fotografijom i to objaviti. Smatramo da je Ribić i ovaj put profesionalno obavio svoj posao, ali bahatost u politici se kad-tad razbije o glavu pa se to dogodilo upravo sada", ocjenjuju u HSS-ovu priopćenju.

Vijećnik HSS-a u virovitičkom Gradskom vijeću Branko Svoboda svojim potpisom priključit će se ostalim oporbenim vijećnicima sa zahtjevom za sazivanjem sjednice Gradskog vijeća i izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku Kožnjaku.

"Očekujemo i od udruga proizašlih iz Domovinskog rata da se javno očituju o tome, a naročito od HVIDR-e, jer je sudionik tih događaja i njihov predsjednik Josip Đakić", navodi HSS.

Za sazivanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se glasovalo o povjerenju gradonačelniku Kožnjaku do sada je prikupljeno sedam potrebnih potpisa. Inicijativi trojice vijećnika SDP-a pridružila su se dva vijećnika HSP-a te po jedan HSS-a i HNS-a, a očekuje se da će zahtjev potpisati i vijećnik Nezavisne gradske liste.

Gradsko vijeće Virovitice ima 19 vijećnika, od toga HDZ-ovih je 10.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene